Problem ze sterownikiem dźwięku


(Berix) #1

Juz kilka tygodni nie moge poradzic sobie ze sterownikiem dzieku:( Robilem wszsytko jak jest napisane na forum np rada XMana ktora pomagala wielu osobom nie-dzialaja-sterowniki-dzwieku-realtek-audio-t306915.html

niestety mi nie.

Po formacie komputera nie moge poradzic sobie z dziwekiem. Wogole go nie ma. Instaluje orginalne sterowniki z plyty. Zawsze wczesniej dzialaly teraz jest jakis problem. Po ich instalacji w menadzeze urzadzn mam 2 bledy (kontroler multimediow i kontroler mutlimedow video), filmy mi odtwarza jednak bez dzwieku. Po zastosowaniu rad XMana czyli usunac dotychczasowe sterowniki, wyczyscic system cclenerem, zainstalowac frimework 2, direct x 9c, potem sterowniki realteka - byl dziwek ale np w winampie podczas odtwarznia byly minimalne przerwy ktore sie powtarzaly co jakies 3-4 sekundy. W menadzerze urzadzen jednak dalej byly te dwa bledy. Juz nie wiem co mam robic.

Pomozcie jak wiecie o co chodzi.

Mam windowsa XP SP3, plyte glowna MSi NEO-V 848P, karta dzwiekowa zintegrowana


(Berialsowa123) #2

A sterowniki do chipsetu płyty głównej zainstalowałeś?


(Agatonster) #3

berix24 ,

Proszę poprawić pisownię w tytule tematu i w opisie problemu. W celu edycji swojego posta proszę skorzystać z przycisku Edytuj przy poście otwierającym temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.+


(Berix) #4

Tak zostaly zainstalowane z orginalnej plytki.


(Cedar) #5

Otwórz menadżer urządzeń i sprawdź czy nadal masz w nim "kolorowo" przy którymś urządzeniu. Jeśli tak to podaj przy którym.


(mysz 1) #6

Nie masz karty dźwiękowej "HD" tylko AC97 .

Odinstaluj sterowniki jakie instalowałeś dla karty dxwiękowej i zainstaluj :

http://download1.msi.com/files/download ... C97_MB.zip


(Berix) #7

problem jest przy urzadzeniu - "Inne urzadzenia"(z takim zoltym pytajniekiem) i z wykrzykniekiem kontroler mutimediow i kontroler mutimediow video

-- Dodane 02.09.2009 (Śr) 18:29 --

Zainstalowalem te sterowniki po uprzednim wyszyszczeniu rejestru ccleanerem i dzwiek jest ale tak jak pisalem przerywany:/ Tak jakby komputer byl przeciazony i od czasu do czasu przerywal nadajacy dzwiek. Oczywiscie w menadzrze urzadzen dlaej sa te 2 konflikty o ktorych pisalem..


(Cedar) #8

Tu masz sterowniki: http://www.msi-polska.pl/index.php?func ... rod_no=582 wygląda na to ,że te z płyty chyba nie za poprawnie się zainstalowały. Zainstaluj najpierw trzeci a następnie drugi z tej strony.


(Berix) #9

Zrobilem tak jak mowisz i dalej to samo. Dzwiek przerywany i 2 bledy w menadzerze..Juz nie mam sil do tego...

-- Dodane 02.09.2009 (Śr) 22:40 --

Nikt juz nie wie co jeszcze moze byc przyczyna?

-- Dodane 02.09.2009 (Śr) 22:41 --

Moze komus jeszcze nasuwa sie jakas mysl?