Problem ze stroną


(Patrol) #1


logo_gl.gif










? include "menu_glowne.php" ?


? include "kronika.php" ?


? include "statystyki.php" ?


? include "szukaj.php" ?














(floyd) #2

(Patrol) #3

Jeszcze coś nie działa. Zerknij na tą stronkę.


(floyd) #4

(Patrol) #5

Ale ja muszę tak jak ja to zamówienie.


(floyd) #6

W pierwszym poście masz wszystko u góry.


(Patrol) #7

Cały czas coś kmbinuje, ake mi nic nie wychodzi. Nie zrozumieliśmy się dobrze. Chodzi mi o to żeby kronika była pod menu główne po lewej, a szukaj pod statystykami po prawej.

| <? include "menu_glowne.php" ?> | <? include "kronika.php" ?> | <? include "szukaj.php" ?> | <? include "statystyki.php" ?> |

[/code]

[color=darkblue][size=75]Złączono Posta: 02.12.2006 (Sob) 9:14[/size][/color]

Masz tu przykład:

przyklad.gif


(Airborn) #8

mam głupie pytanie...

dlaczego tak uparcie siedzisz przy tabelkach? nie lepiej użyć do tego warstw z CSS? po to one są zrobione, by łatwo i bezproblemowo osiągnąć to co chcesz... poczytaj o CSS i pozycjonowaniu


(floyd) #9

(Patrol) #10

(floyd) #11

Moje dzieło wygląda dobrze(łatwo sprawdzić), twoje fatalnie(też łatwo sprawdzć). Tak to jest gdy chce się korzystać z gotowych rozwiązań które nie wiele się rozumie to po przróbkach wygląda tak jak wygląda. Proponuję dać napisanie tej strony komuś kto lepiej się orientuje w HTMLu.


(Patrol) #12

A nie możesz mi pomóc?

Skostruował byś tylko tabele i więcej nic, a ja byłbym bardzo wdzięczny.

Na forum się pomaga.


(boczi) #13

Jednak nie do końca taki sposób.


(system) #14

patryk_patrol , zdefiniuj szerokość tabeli z "ble ble ble" i będzie dobrze.

Poza tym, poczytaj: http://webmaster.helion.pl/kurshtml/tabele/tabele.htm


(Patrol) #15

RSS mów wyraźniej.

Złączono Posta : 03.12.2006 (Nie) 19:20

Powiedzmy że mamy takie coś:

No i jak to zrobić tak jak ja mówiłem


(system) #16

Jakbyś przeczytał zawartość strony, którą wskazuje link, doskonale wiedziałbyś, co mam na myśli.


(floyd) #17

No to jeszcze raz. Aby otrzymać taki układ jak chcesz to trzeba zbudować tabelę z trzech kolumn i dwuch wierszy tak jak na rysunku.

128db151a2adbfc6.gif

Kolumny pierwsza i trzecia mają szerokość po 155 a druga 490 tak aby wszystkie trzy miały łącznie 800 bo tak chciałeś. Kolumny pierwsza i trzecia mają po dwa wiersze. Kolumna druga o szerokości 490 wystarczy, że ma jeden wiersz i dlatego w tej kolumnie wiersz pierwszy i drugi zostały połączone (instrukcja: rowspan="2"). W kolumnie drugiej możesz umieścić jakieś inne kody strony. Wszystko jest tak jak chciałeś. Uff ! ! !

| ? include "menu_glowne.php" ? | ble ble | |


(Patrol) #18

Teraz wejdź na strone http://www.krokus-darlowo.ovh.org i zobacz. Ciągle coś nie działa.


(floyd) #19

Znalazłem dwa błędy:

1) Z mojej winy jest w tabeli:


(Patrol) #20

Mam ten sam kod który mi dałeś i nadal to samo. I nic nie pomieszałem.