Problemy po instalacji nowych (11.4 i 11.5) sterów na HD4870


(Mamrock) #1

Witam wszystkich forumowiczów.

Mam problem z instalacją sterowników na Radeonie HD 4870. Mianowicie po odinstalowaniu starych (11.03) i zainstalowaniu nowych (11-4_vista64_win7_64_dd_ccc_ocl, oraz AMD_Catalyst_11.4_Preview_Win7_March23, a także 11-5_vista64_win7_64_dd_ccc_ocl) nie startuje ani Catalyst Control Center, ani wiatrak na karcie, przez co karta się grzeje...

Po przywróceniu systemu do stanu sprzed instalacji nowych sterów wszystko bangla :o Program antywirusowy Avast 6.0.1091 był wyłączany podczas instalacji.

Specyfikacja:

OS - W7 64 SP1

Karta: Radeon HD 4870

Czy ktoś miał taki przypadki i ew jak je rozwiązał?

Z góry dzięki!


(X Zdzislawx) #2

Przeleć http://www.dobreprogramy.pl/CCleaner,Program,Windows,13061.html, usuń stare stery i zainstaluj nowe.

Nie trzeba było usuwać :shock: wystarczyło wejść w CCC i zmienić opcje wiatraka w panelu 8)


(Mamrock) #3

Witam. Usunąłem stare stery z "dodaj usuń programy" i podczas instalacji przy wyborze opcji instalacyjnych (przy którejś z kolei próbie).. To raz. A dwa, to aż takim laikiem nie jestem, bo wiem gdzie jest CCC i właśnie tam sterowałem wiatrakiem gdy mi było zimno :lol: , ale niestety po instalacji nowych sterowników nie można było wejść w CCC. Kręci i kręci kółeczko :slight_smile: i tyle. Jakiś problem widać z instalacją i nie wiem dlaczego.. W zasadzie ładuje się tylko Ralink Wireless, Avast (wyłączony podczas instalacji) i Rocket Dock... Nic nie powinno blokować.. I po prostu nie można wejść do konsoli. I gdyby startował wiatrak - byłoby ok - ale wiatrak się nie kręcił co powodowało skok temperatury bez obciążenia do około 75 stopni. Musiałem zrobić przywracanie, choć tego bardzo nie lubię.. [-X

Macie może jakąś radę? :lol:


(X Zdzislawx) #4

To zainstaluj jeszcze raz :smiley: Można też (z tego co pamiętam) usunąć stery przy instalacji nowych (tam powinieneś mieć opcję napraw, instaluj, usuń). Pobierz jeszcze raz nowe stery (i upewnij się, że właściwe :P) i je zainstaluj

PS: To teraz w końcu jaką wersję masz?


(Mamrock) #5

wersja 11-3. Wczoraj 8 razy instalowałem, odinstalowałem, z różnych poziomów (napraw, instaluj itp)

Instalowałem i Catalisty AMD jak i "normalne" sterowniki ATI z ich strony (i wiem, że ATI i AMD to jedno)

Nijak nie chciało odpalić wiatraka ani wpuścić do CCC.


(X Zdzislawx) #6

Dziwne... Może z kluczach zostają jakieś pozostałości :? :expressionless: Wiem, że pytanie trochę dziwne ale restartowałeś PC po zainstalowaniu nowych?


(djkamil09061991) #7

To odinstaluj aktualny sterownik, potem przeczyśc komputer tym programem(zaznaczasz w nim ATI, następnie czyśc):

http://phyxion.net/Driver-Sweeper/Drive ... aller.html

i spróbuj ten nowy


(Mamrock) #8

A jak kolega myśli? Oczywiście, że tak :-o i to własnoręcznie, bo system nie chciał - poza tym nie jedne sterowniki w życiu instalowałem :slight_smile:

-- Dodane 11.05.2011 (Śr) 22:16 --

DZIĘKI DZIĘKI DZIĘKI - pomógł skan i usunięcie wpisów w rejestrze. Widać coś tam siedziało w kluczach, jak to wcześniej kolega napisał...

Tak czy inaczej problem szczęśliwie dla mojego GPU rozwiązany. Dla wszystkich =D> =D> =D> =D> =D> =D>

Zamykam zatem temat [-o<