Problemy z GTA3/Vice City/San Andreas


(system) #1

Na moim kompie po zainstalowaniu GTA3/Vice City/San Andreas pojawiają się różne problemy. Np. w GTA3 jak podczas gry wyjdę do menu, to nagle zaczyna ono chodzić tak tragicznie wolno, że kliknięcie w exit zajmuje kilkanaście sekund. Sama gra chodzi szybko. W Vice City czasami po zapisaniu gry nagle myszka przestaje działać. Da się chodzić tylko WSAD, a myszkę jakby ktoś odpiął :P. Dopiero kilkukrotny powrót do menu (ESC) pomaga, za którymś razem załapuje. W San Andreas ten sam bug z myszką wystąpić potrafi, ale jak wtedy nacisnę ESC i chcę wyjść do menu, wówczas pojawia się czarny ekran i nawet Ctrl+Alt+Del nie działa. Trzeba resetować na twardo. Czy ktoś ma jakieś pomysły? Gry są oryginalne, zaktualizowane do najnowszych wersji, wszelkie drivery najnowsze, system to Windows XP Professional z SP3 + wszelkie aktualizacje dostępne do dnia dzisiejszego. Z GTA1 i 2 nie ma takich problemów :P, GTA4 nie śmiał bym nawet instalować na tym kompie:P

Komp to:

Athlon 64 X2 4200+, 2GB RAM, GeForce 7600GT 256MB.


(kijek) #2

A gry oryginalne?


(Alex Mor) #3

Ja ci niestety nie pomogę ale nie masz najgorszego kompa i odpaliłbyś GTA 4 ja gram na takim kompie i mam po 10 fps-ów ale jakoś gram

Celeron d 3.3

GF 6600 256 ddr

3GB RAM

a na twoim to koło 20 fps-ów więc jakoś by się grało

a co do tematu to może spróbuj reinstala gier albo przeczyść kompa np: Ccleanerem i jakimś avastem

Do KIJEKPL23 przecie piszę że oryginale


(system) #4

Gry jak już pisałem są oryginalne. Kompa mam od wakacji 2006 i te gry od zawsze tak na nim działały. W międzyczasie kilka formatów było, tak więc to chyba nie jest kwestia przeczyszczenia rejestru CCleanerem :razz: