Problemy z GTX460, gry się zwieszają


(Piter3649) #1

Witam,

Zacznę od kilku przydatnych informacji dla Was:

Grafika: Gigabyte GeForce 460GTX

Procesor: Intel Core Duo 2,26GhZ

Ram: Kingston DDR3 3+1GB

Zasilacz: 450W nie pamiętam wykonawcy, ale pamiętam że z tych lepszych.

OS: W7 32bit

Temperatury:

http://screenshooter.net/2531554/kcyajlh

Może pokrótce opiszę swoją historię, bo mordowałem się już z tym trochę...

Zaczęło się od tego, że dzisiaj rano kiedy włączałem coś we flashu (albo tylko YouTube bo po instalacji nowszych tylko YT nie działało) dostawałem komunikat "Sterownik przestał działać, ale odzyskał sprawność..."

Wcześniej otrzymywałem taki komunikat tylko w CS ale to i tak bardzo rzadko (raz na kilka dobrych godzin grania).

Wpadłem na głupi może trochę pomysł przeinstalowania sterowników. Po mordęgach z błędami odnośnie instalacji dźwięku HD (mogłem odznaczyć...) w końcu zainstalowały mi się w wersji 270.61. Po restarcie zaczęło się. Cały ekran mi migotał, iskrzył. Znalazłem w końcu sposób - zmieniłem wygląd z tego Aero na klasyczny. Wszystko super, tylko filmiki na YT działały (gierki flash, wrzuta itd ok) ale sobie odpuściłem, może trzeba zrobić reinstall Flasha - zrobię później. Naszło mnie żeby zagrać w League of Legends - po kilku sekundach niestety ekran się rozmazywał, był trochę za bardzo zielony, czasem czarny i w końcu gra się crashowała. Więc przeinstalowałem stery na 266.58 , lecz to samo. Inne gry chodzą dobrze. Widziałem jeden wątek na forum gry, że przeinstalowanie nic typkom nie daje.

Wracać do poprzednich sterowników (260.99 miałem właśnie przed całymi operacjami), czy instalować coś jeszcze innego?

PhysX, DirectX poinstalowane.


(Pharun) #2

Masz możliwość pójścia z tą kartą do jakiegoś kumpla i tam jej potestowania?


(Piter3649) #3

No w sumie mam, tylko, że myślę, że to nie problem z kartą tylko z sterami, albo grą konkretną (League of Legends).

Skoro CS, windows i inne działają prawidłowo, to czemu tylko ta gra?


(Zaq30) #4

posłuchaj miałem ten sam problem z moim radeonem 5850 jednak tylko podczas ogladania you tube podczas grania było ok wyłączyłem przyśpieszenie sprzętowe we flashu i komputer działał ok na you tube nie dawało mi to jednak spokoju więc szukałem przyczyny jedni pisali mi że siada mi karta inni że to wina zasilacza okazało się jednak że namieszałem troche przy sterownikach i juz póżniej reinstalki nie pomagały problem zakończył się po reinstalacji systemu