Problemy z "MU"


(m89) #1

dokładniej to jak gram sobie w MU to mi nagle system się restartuje albo wyskakuje błąd STOP (na blue screen of death) co może to powodować??? powiem odrazu że nie mam wirusów ani innego syfu a żeby było szybciej to dam też wpis z LOG-a

Logfile of HijackThis v1.99.1

Scan saved at 16:59:02, on 2005-04-26

Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)

MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

Running processes:

C:\WINDOWS\System32\smss.exe

C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe

C:\WINDOWS\system32\services.exe

C:\WINDOWS\system32\lsass.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\WINDOWS\Explorer.exe

C:\Program Files\Microsoft Hardware\Keyboard\type32.exe

C:\WINDOWS\system32\taskswitch.exe

C:\WINDOWS\system32\drivers\crauto.exe

C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe

C:\WINDOWS\system32\drivers\IMountSRV.exe

C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\VS7Debug\mdm.exe

C:\WINDOWS\system32\Fast.exe

C:\WINDOWS\system32\taskmgr.exe

E:\programy\FlashGet\FlashGet\flashget.exe

E:\programy\firefox\firefox.exe

C:\Documents and Settings\Miłosz\Pulpit\gry\Milionerzy ver. 1.5\HijackThis.exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://google.pl

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.wp.pl

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://google.pl

R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.wp.pl

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza

F2 - REG:system.ini: Shell=Explorer.exe C:\WINDOWS\Nail.exe

O2 - BHO: IeCatch2 Class - {A5366673-E8CA-11D3-9CD9-0090271D075B} - E:\programy\FlashGet\FlashGet\jccatch.dll

O4 - HKLM..\Run: [intelliType] "C:\Program Files\Microsoft Hardware\Keyboard\type32.exe"

O4 - HKLM..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup

O4 - HKLM..\Run: [CoolSwitch] C:\WINDOWS\system32\taskswitch.exe

O4 - HKLM..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install

O4 - HKLM..\Run: [gcasServ] "C:\Program Files\Microsoft AntiSpyware\gcasServ.exe"

O4 - HKLM..\Run: [KAVPersonal50] "e:\Program Files\Kaspersky Anti-Virus Personal\kav.exe" /minimize

O4 - HKLM..\Run: [Encrypted Disk Auto Mount] rundll32.exe edshell.dll,MountAll

O4 - HKLM..\RunOnce: [MicrosoftAntiSpywareCleaner] C:\Program Files\Microsoft AntiSpyware\gcASCleaner.exe

O4 - HKCU..\Run: [ctfmon.exe] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe

O8 - Extra context menu item: E&ksport do programu Microsoft Excel - res://E:\OFFICEXP\Office10\EXCEL.EXE/3000

O8 - Extra context menu item: Ściągnij przy pomocy FlashGet'a - E:\programy\FlashGet\FlashGet\jc_link.htm

O8 - Extra context menu item: Ściągnij wszystko przy pomocy FlashGet'a - E:\programy\FlashGet\FlashGet\jc_all.htm

O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_01\bin\npjpi150_01.dll

O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_01\bin\npjpi150_01.dll

O23 - Service: crauto - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\drivers\crauto.exe

O23 - Service: IMountSRV - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\drivers\IMountSRV.exe

O23 - Service: kavsvc - Kaspersky Lab - e:\Program Files\Kaspersky Anti-Virus Personal\kavsvc.exe

O23 - Service: PMounter - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\PMounter.exe

O23 - Service: System Startup Service (SvcProc) - Unknown owner - C:\WINDOWS\svcproc.exe (file missing)


(Asterisk) #2

Błąd aplikacji ?

Jaki masz napis - podaj nazwę tego błędu


(m89) #3

no właśnie ale mi się zdaje że to nie tylko błąd aplikacji ale też sstemu pisze po błędem netdlwl.sys a błąd to:

0x000000d1 (0x01501940, 0x00000002, 0x00000001, 0xf7f61862) a na stronie microsoftu nie ma tego błędu bo szukałem poza tym błąd wcześniej miał inny troche 2 fragment czyli że zamiast : 0x01501940 było 0x018fe040


(Ford Fokus) #4

tez mialem to samo z ta gra, 1 reset blue screen i windows "wystapil blad z aplikacja main.exe" a potem "system windows odzyskal sprawnosc po powaznym bledzie" i jak wlaczylem mu to to samo :expressionless: po kilku tygodniach samo sie naprawilo :o