Problemy z wirusami


(Kosa4441) #1

witam serdecznie mam problem z kompem nie można go wyłączyć normalnie tylko odcinając prąd,przeskanowałem system kasperskim online i pokazał mi takie wyniki

Proces skanowania został zakończony. proszę o pomoc pozdrawiam i dziękuję


(Gutek) #2

Prawoklik na Mój Komputer>>Przywracanie systemu>> wyłącz przywracanie systemu na wszystkich dyskach.

Po tym daj log z HJT + Silenta - http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=36654


(Kosa4441) #3

Złączono Posta : 26.11.2007 (Pon) 13:56

niestety silent odpala się w notatniku

Złączono Posta : 26.11.2007 (Pon) 13:56

niestety silent odpala się w notatniku

Złączono Posta : 26.11.2007 (Pon) 13:56

niestety silent odpala się w notatniku


(Gutek) #4

usuń wpisy HJT, a folder ręcznie

Daj log z ComboFix


(Kosa4441) #5

dziękuję za radę ale prosiłbym troszkę jaśniej,nie jestem zbyt zaawansowanym w tych rzeczach,przepraszam za kłopoty i proszę o dalszą pomoc,pozdrawiam


(Gutek) #6

Zaznaczyć wskazane wpisy w Hijacku i kliknąć Fix checked.

Daj log z ComboFix - http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=36654


(Kosa4441) #7

witam,w

hijacku już tych wpisów nie było,a to log o którym pisałeś,proszę o dalszą pomoc,pozdrawiam

Złączono Posta : 29.11.2007 (Czw) 2:23

,usunąłem ręcznie cały folder asksbar,dopiero teraz po logu


(Gutek) #8

to Ok

Pobierz program SDFix

-


(Kosa4441) #9

witam,co on będżie usuwał,pozdrawiam


(Gutek) #10

Chcę zobaczyć czy czegoś nie pokaże czego Combo nie pokazał :wink:


(Kosa4441) #11

witam serdecznie,chcę przeprosić że sprawiam Ci tyle kłopotu,dziękuję i proszę o dalszą pomoc.Oprócz tego że nie można go wyłączyć normalnie,nie wydaje dżwięku podzczas startu systemu chociaż powinien tak ma zaznaczone,nie działa IE,chociaż to najmniejszy problem,dżwięk po każdym starcie systemu ustawia się na jakieś 30%,może to wszystko ma j

akiś związek dlatego o tym piszę.Oto raport z SDFix: dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam


(Gutek) #12

Brakujace pliki Windows:

Wejdź w start>>>Uruchom>>>sfc /scannow


(Kosa4441) #13

witam,co mam w tej sytuacji zrobić?

Złączono Posta : 03.12.2007 (Pon) 22:42

windows nie potrafi odnależć tego pliku


(Gutek) #14

jakiego?


(Kosa4441) #15

popełniłem błąd,nie dałem spacji,już ok,nic się nie zmieniło,mam dwa twarde dyski,na jednym windows profesional na drugim home,pracuję na windows home i tam mam problemy,jak robię to co mi radziłes,system chce płytkę z profesionala,nie chce home,przeszedł do końca i nic,przepraszam za kłopot i dziękuję za pomoc,jeśli możesz pomóż,pozdrawiam

Złączono Posta : 06.12.2007 (Czw) 22:47

witam,proszę o dalszą pomoc w miarę możliwości,pozdrawiam