Na poczatek zaznaczam ze jestem laikiem jesli chodzi o kompy cos tam wiem ale nie za wiele, wiec potrzebuje pomocy. Sformatowalem dysk systemowy i zainstalowalem windowsa XP tyle ze nie mam plyt ze sterownikami i praktycznie nic mi nie dziala. Co moge to sciagam z neta ale np. sciagnalem Winampa ale gdy go odpalam wyskakuje komunikat “Bad direct sound driver. Please instal proper drivers…”. No wiec chyba brakuje mi sterownikow. Podejrzewam ze mozna je jakos z neta sciagnac tyle ze nie wiem jaka mam karte dzwiekowa czy plyte glowna, wiec nie wiem co sciagnac. Jakby mi ktos poradzil co robic bylbym wdzieczny.
Problemy ze sterownikam!
Użyj programu Everest a wszystkiego się dowiesz http://dobreprogramy.com/index.php?dz=2&t=93&id=1183
Żeby cokolwiek ruszyć musisz wiedzieć jakie masz podzespoły w komputerze czyli jaka karta graficzna muzyczna plyta głowna karta sieciowa klawiatura monitor myszka do tego posłuży ci program Everest
lub jak masz to faktura zakupu na której powinny być napisane z czego sklada się wój komputer lub tez jakas dodatkowa kartka ktora o tym mówisz.
Jak juz bedziesz wiedział co masz to wtedy wchodzisz na strone producenta danego komponentu i szukasz do niego sterowników pobierasz je i zainstalujesz je na swoim kompie pamietaj tylko o tym zeby wybrać dobre sterowniki takie ktore są do twojego sprzetu bo inne nawet jak zainstalujesz i tak nie bedą działac
ps Winamp i zaden inny program do otwarzania muzyki i filmów ci niebedzie działac do poku niezainstalujesz karty muzycznej
mam juz wszystko dzieki za link do Eweresta. Wszystko gra
menlicher proszę zmienić tytuł na konkretny.