Problen a pamięcią


(Slawor) #1

Mój sprzęt to DURON XP 1000MHz , ECS K7VZA, 256 SDRAM PC133. Nie dawno wymieniłem pamięć z SDRAM 128 PC133 na wyżej wymienianą. Od tego czasu komp się wiesza, co chwile. Jak włożę starą jest ok. Nowa pamięć na innym komputerze działa bez zarzutu. Pomocy!


(Adi171717) #2

Moze zle dopasowales ramy do swojej plyty glownej ?? :smiley:


(JNJN) #3

W biosie coś mieszałeś,wyczyść jej złącze i dobrze osadz,jak nic to weż tą nową pamięć do kumpla i sprawdz - wsadzaj ją zawsze do 1 banku, opis masz w książce płyty głównej.

Możesz ją sprawdzić programem czy nie ma błędow:

http://www.goldmemory.cz/

Sprawdzaj ją samą w 1 banku, poczytaj opis płyty głównej odnośnie pamięci może poprostu tej firmy płyta nie obsługuje albo powoduje konflikt.

Może też być to problem zasilania, może jest czuła na spadek lub skoki napięcia 3.3V.


(Xiao19) #4

jaka firma tej pamieci

jak masz problemy zrob update BIOSU np.

przedtem poczytaj na stronie producenta plyty glownej, co robi dany update moze akurat poprawia wpolprace z twoimi pamieciami


(Slawor) #5

Cyzm sie sugerowa pryz doborze pamici_


(Dragonlnx) #6

Pisz dokladnie :lol: :lol: Coś ci klawiaturka szfankuje :frowning:


(Slawor) #7

Szwankuje... muszę wył. przeglądarkę i jest ok. {Avant Browser}


(Slawor) #8

Boje się aktualizować Bios nie robiłem nigdy tego. A pamięć nie wiem jakiej firmy.


(lazikar) #9

Jak zamiast z masz y to wciśnij Ctrl+Shift. Powinno wrócić do normy. :smiley:


(Slawor) #10

Dzięki Lazikar pomaga.


(Adi171717) #11

Ja bym bardziej powiedzial,ze alt + shift :?


(lazikar) #12

Widziałeś post wyżej kolegi slawor

Powinno rozwiać twoje wątpliwości. :smiley: