Proces nagrywania...wyłącza się!


(Dawid Tworzy) #1

Witam !

Sprawa wygląda tak...

Mam nagrywarke DVD Samsung a TS-H552...

Chce nagrac film DVD, który będzie sie nagrywac przez ok. 5 godzin...

I teraz ...robie wszystko porpawnie...predkośc nie jest ustalona na max...

Rozpoczyna się kodowanie obrazu, które trwa nadłużej...

Wyłączam monitor i ide spac...

Rano przychodze i włączam monitor...a tu nic !!

Tak jakby proces się przerwał w jakimś momencie ( samodzielnie ) i koniec !!

Co jest grane ?! wirus ?


(Qwas7) #2

mozliwosci jest duzo, ale wirus raczej odpada (ale dla pewnosci wklej loga z HijackThis). A nie pojawia się żaden komunikat? Może film nie mieści się na płytkę, co stwierdza dopero po kodowaniu? (a skodowany film powinien byc zapisany w jakims folderze dla plikow tymczasowych - sprobuj go ponownie samodzielnie wypalic)


(fiesta) #3

Nie wypalaj bez nadzoru, co jakiś czas serknij jakie komunikaty wyświetla program, wtedy predzej ustalisz co sprawia problemy.


(Dawid Tworzy) #4

i tu jest problem…nie ma żadnych komunikatów !

nic !

nie bede przecież siedział 5 godzin przed kompem i patrzył co się dzieje…

zainteresował mnie wątek z plikami tymczasowymi…

musze je sprawdzic…


(El Presidento) #5

Troszke dziwne, ze wirusy moga to powodowac, ale kto wie…

Moze poprostu program wylączyl sie sam, jaka plyta.

A czy z innymi plikami które chesz nagrac jest podobnie :?


(Dawid Tworzy) #6

Płyta EMTEC’a 4.7 GB…

nagrałem już jeden film ( przez noc ) i wtedy nic się nie działo…


(Chudy Dzik) #7

zobacz w dzienniku zdarzeń co się wydarzyło

(start–>ustawienia–>panel sterownaia–>narzędzia administracyjne–>podgląd zdarzeń (win xp))

moze poprost program do nagrywania siadł…

często zdarzała mi sie taka sytuacja na moajej starej maszynie, jeśli chciałem przekonwertować jakiś plik video, to po pierwsze trwało to naprawde długo a po drugie bardzo często kończyło się niepowodzeniem, często bez jakiegokolwiek komunikatu, program sie poprostu zamykał


(Dawid Tworzy) #8

i właśnie taki mam problem …

dokładnie to samo…

identyczne…

co wtedy zrobiłeś żeby rozwiązać ten problem Chudy_Dzik’u ???


(Chudy Dzik) #9

zmieniłem kompa

w moim przypadku pomogło zdecydowane odciążenie kompa z działających w tle programów a przy okzaji okazało się że jedna z kści ramu jest okropnie problemowa, bez nej było wolniej ale stabilnie.

W moim przypadku były to problemy z ramem…

wywala ci czasem jakies błędy bez ładu i składu??

czy komputer kiedyś chodził szybciej/stabilniej??


(Dawid Tworzy) #10

szybciej to on kiedyś chodził…teraz mam włączonych 50 procesów :!:

ale błędy nie wyskakują…tzn… są ale BARDZO rzadko…pousówam troche procesów i zapuszcze nagrywanie na noc…zobaczymy co z tego wyniknie.

kompa nie zmienie !!


(Chudy Dzik) #11

instalowałeś moze jakieś nowe kodeki??

najlepiej wywal wszystkie i zainstaluj paczkę kodeków

k-lite codec pack

kombinowałeś coś z jakimś nowym oprogramowaniem??

moze bawiłeś się w wymianę sterów od kart graficznej?? (albo dźwiękowej).

sprubuj przełożyć ram na inny slot (jeśli jest sprawny to bedzie działał)

no i najprostsza metoda:

usuń program do nagrywania płyt (odinstaluj)

usuń wszystkie jego pliki

wyczyść rejstr

restart kompa

instalacja ponowna

wszystkie metody można było by pięknie sprawdzić ale tu masz juz chyba zajęcie dla kompa na jakies 3 noce :smiley: , no ale niestety… zacznij od ostatniego punktu, później kodeki a na końcu stery…


(Dawid Tworzy) #12

nocne nagrywanie znów się nie powiodło…w szkole właśnie myślałem nad kodekami…

wywaliłem kiedyś k-lite kodeki i zainstalowałem ffdshow…

czyli raczej strona oprogramowania…

sprawdze to…dzięki za sugestie

Złączono Posta : 16.09.2005 (Pią) 20:28

problem po bardzo długotrwałych testach rozwiązany !!

odinstalowałem nero express 2 i zainstralowalem nero express 3…nagrałem film…trwało to o NIEBO krócej niż na NE 2…

i tu jest problem…wcześniejsza wersja wykrywała napisy i je dołączała do filmu… w NE 3 czegoś takiego nie zauważyłem…

jak przegrać film z napisami w NE 3 ??

Złączono Posta : 16.09.2005 (Pią) 22:14

u góry…