Program z narzędziem Internet Booster


(Kadek1) #1

Poszukuj ę programu z funkcją internet booster i z defragmentacją rejestru. Ten program musi być darmowy. Takie funkcje ma program JetClean ale niestety płatne.


(falcon89) #2

Wszystkie Boostery to bujda marketingowa, sprzętowych ograniczeń nie przeskoczysz (te programy nie przyspieszą ci magicznie komputera).


(Kadek1) #3

A jakiś darmowy program z tą defragmentacją rejestru.


(rgabrysiak) #4

Cześć

Jeżeli szukasz programu do defragmentacji rejestru to sprawdź np.: Auslogics Registry Defrag


(Kadek1) #5

Mam go zainstalowanego . Ale on defragmentuje rejestr czy tylko pliki na dysku twardym?

Dodane 22.01.2013 (Wt) 12:04

Ale z tym programem jest chyba coś nie tak defragmentuje mi dysk c prze jest 51% a po też 51% . Czemu?


(rgabrysiak) #6

Cześć

Z opisu programu Auslogics Registry Defrag jasno wynika że jest to:

Nie wiem, nie korzystam z takich programów :wink:


(Łukash) #7

Dałam Ci linka do Puran Utilities , w pakiecie jest również defragmentator rejestru.

Może nie ma odpowiedniej ilości miejsca na dysku, program nie ma jak przenosić plików. Możesz spróbować pousuwać stare punkty przywracania systemu bo te potrafią swoje zajmować czasem, w CCleaner ( narzędzia>przywracanie) , program ze względów bezpieczeństwa nie pozwoli usunąć ostatniego punktu.


(Kadek1) #8

Pousuwałem punkty przywracania systemu w CCleaner. I co dalej?


(Łukash) #9

Próbuj defragmentować.


(Kadek1) #10

To samo ciągle 51%


(rgabrysiak) #11

Cześć

Ile masz wolnego miejsca na partycji którą defragmentujesz?


(Kadek1) #12

mam go 30,31 na 45,23 gb


(rgabrysiak) #13

Cześć

W innych programach do defragmentacji taki problem też wystepuje?


(Kadek1) #14

A mógłbyś mi podać linki do jakiś innych tylko nie defragler


(falcon89) #15

Spróbuj zdefragmentować za pomocą narzedzia Windowsowego.

Uruchom wiersz poleceń (cmd.exe) i wpisz defrag c: /u


(rgabrysiak) #16

Cześć

Nie chcę być złośliwy ale wybierz sobie sam:

http://www.dobreprogramy.pl/Defragmenta … s,154.html


(Kadek1) #17

Teraz znowu włączyłem Auslogics Disk Defrag i STOPIEŃ DEFRAGMENTACJI TO TYLKO 17% co się stało?


(falcon89) #18

Zapewne to


(Kadek1) #19

po tym usuwaniu punktów włączyłem i nic a teraz znowu i działa.

Chyba opóźniony zapłon.