Proszę o pomoc. Dziwne zachowanie systemu


(urOk) #1

Ten wątek już był założony raz przeze mnie ale zdecydowałem się zrobić format i zainstalowałem świeży system. Mimo to, problem powrócił. Podczas logowania najpierw otrzymałem informację o tym że "Logowanie usługi Usługa profili użytkowników nie powiodło się. Nie można załadować profilu użytkownika" Chociaż na tym laptopie jestem jedynym użytkownikiem i jest tylko jeden profil żadne inne nie były tworzone. Jednak po ponownym wpisaniu hasła zalogowało mnie bez problemu. Lecz postanowiłem zrestartować system aby sprawdzić czy błąd się powtórzy. Po restarcie wyświetliła się informacja "Trwa przygotowywanie pulpitu" Trwało to kilkanaście sekund po czym pojawił się pulpit ale nie działający. Tak wygląda: beztytuuccn.jpg

Mój system to Windows 7 x64, dodam że nie używam pirackiego oprogramowania ani nielegalnych kopii gier czy programów. Nie odwiedzam także podejrzanych stron, w sumie to mam swoje ulubione sprawdzone strony, większość z nich to portale informacyjne.

Proszę o pomoc w znalezieniu problemu.

Nie widać screena więc zostawię link : http://imageshack.us/f/17/beztytuuccn.jpg/


(Firewolf2) #2

Jak instalujesz system?Nie szyfrowałeś dysku?


(urOk) #3

Nie, zwykła instalacja systemu. System w sumie pracował normalnie przez kilka dni i pojawił się ten problem.


(Drobok) #4

Sprawdź czy da się zalogować w trybie awaryjnym.


(Łukash) #5

Ewentualnie postaw system oraz formatuj przy tym partycje C (System) .Co do problemu z Vaio Gate myślę ,że może to mieć związek z

1.kompozycją której używasz

2.Wyłącz z autostartu jeżeli nie korzystasz

3.Spróbuj Nexus Dock jest zgodny z x64 bit.

Spójrz też tu:

http://support.microsoft.com/kb/947215

http://www.vistax64.com/tutorials/13009 ... oaded.html