Prosze o sprawdzenie loga bo mam problem


(Jonder) #1

komp wylacza mi sie po 1 minucie i nie wiem co z tym zrobic


(Gutek) #2

Zobacz http://www.error.xp.pl/

Co do log-a:

usun plik w trybie awaryjnym recznie a wpisy hijackeim

Ten UserFaultCheck możesz usunąć Hijackiem i całkowicie zapobiec powstawaniu tego wpisu poprzez:

Panel sterowania >>> System >>> Zaawansowne >>> Uruchamianie i odzyskiwanie

Klikasz Ustawienia i w sekcji Zapisywanie informacji o debugowaniu ustaw opcję na Brak.


(Jonder) #3

Poskutkowalo i juz komp sie nie wylacza (nie wylacza samemu bez mojej ingerencji :smiley: ), mam jeszcze pytanie czy po kolejnym instalowaniu windowsa sytuacja bedzie mi sie powtarzac czy nie ? Bo wczesniej probujac samemu usunac ten problem sformatowalem dysk 2 razy i nie skutkowalo, bo komp mi sie sam wylaczal. A wiec jak mozna formatowac dysk juz bez obaw o to ze sytuacja mi sie powtorzy ?

WIELKIE DZIEKI :smiley:


(Gutek) #4

UserFaultCheck czyli cos zgrzyta, ciężko wyczuc co jest przyczyna, zobacz do podglądu zdarzęn i powiedz czy coś nie ma koloru czerwonego?


(Jonder) #5

Nie bardzo rozumiem bo nie jestem mocny w tych sprawach, co ma byc czerwonego cos w logach czy co ? a pokaze jeszcze raz moje logi po wykonaniu Twoich wskazowek

Qrde nowy komputer mam a juz sie cos z nim musialo podziac he, a tak wogole to te restarty dzialy mi sie tylko po wlaczeniu kabla sieciowego do kompa, gdy kabel jest odlaczony mozna bylo korzystac normalnie.

Dzieki za pomoc Pozdrawiam.


(Gutek) #6

Nie wiem co robisz ale masz:

Użyj Windows Worms Doors Cleanera zmień znaczki z disable na enable. Po użyciu tego narzędzia wymagany jest reset sysa.

Potem Pocket Killbox Zaznaczasz opcję Delete on Reboot i w polu Full Path of File to Delete wklejasz ścieżkę C:\WINDOWS\System32\ifguiv32.dll i C:\WINDOWS\System32\crsss.exe Program poprosi o reset kompa ... czyli resetujesz.

Wpisy usuń hijackiem. Czyli zaznaczyć wskazane wpisy w Hijacku i kliknąć Fix checked.

Łapiesz świnstwa poniewaznie nie masz antywirusa i firerwall - zobacz http://www.searchengines.pl/phpbb203/in ... opic=11522

Zbędnik w autostarcie:

Start >>> Uruchom >>> msconfig >>> w zakładce Uruchamianie wyłącz te wpisy.

Panel sterowania >>> Ustawienia regionalne >>> Języki >>> Detale >>> Zaawansowane >>> odznaczyć usługi tekstowe, zrób tak jeżeli nie używasz innych języków przy pisaniu


(Jonder) #7

wykonalem wszystkie instrukcje, mam nadzieje ze juz wsztsko ok o to moje logi

od czasu do czasu pojawia mi sie tez blad explorera, nie wiem moze skorzystac z mozilli czy innej przegladarki ?

a tak na marginesie bo ja mam Windowsa XP SP1, mam pytanie czy instalacja Service Pack 2 polepszy mi zabezpieczenia ? bo nie wiem czy jest sens to instalowac

WIELKIE DZIEKI POZDRAWIAM


(Kuz5) #8

Log masz już czysty

Oczywicie warto zainstalowac sp2, polepszy zabezpieczenie twojego kompa

Dokładnie co za bład ci sie pokazuje

Wyczyść rejestr programem jv16 PowerTools

Opcje rejestru =>Klikamy "Czyszczenie rejestru" (opcja pokazana na na poniższym obrazku) następnie klikamy "Kontynuuj" po czym klikamy "Start" po tym jak program sprawdzi rejestr klikamy Wybierz => Wybór specjalny i klikamy "Pozycje które można bezpiecznie usunąć" i na koniec klikamy "Usuń"

jpt3kj.jpg


(Jonder) #9

dzieki

pousuwalem juz stare rejestry a problem z explorer rozwiazalem instalujac mozille i jak narazie problemow nie mam

dzieki


(Gutek) #10

Dobre posunięcie, chociaż jaki wyskakiwął błąd? Wklej Screena - jak to zrobic masz opisane http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=46412