potrzebuję pomocy - sprawdzenie loga i pomoc w pozbyciu się czegoś co przypałętało się do mo0jego systemu. problem polega na tym, że ‘coś’ wysyła z mojego komputera sporo maili na nieznane adresy i z nieokreśloną zawartością. Mam pakiet norton internet security który skanuje co chwila jakiegoś maila.
zapisz jako CFScript.txt (zapisz by ikonka CFScript.txt była obok ikonki ComboFix.exe) >> Przeciągnij i upuść ikonkę CFScript.txt na ikonkę ComboFix.exe
Dziękuję za odpowiedź. Już godzinkę temu udało mi się to zrobić co napisałeś. W HJT zrobiłem fix’a i obydwie pozycje zniknęły. Do pierwszego posta dorzuciłem świeży log z combofixa. Problem chwilowo nie jest rozwiązany. Czekam na dalszą pomoc i uwagi, za które serdecznie dziękuję.
hmmm… z loga Combofix’a wynika że usunął on pozycje:
zapisz jako CFScript.txt (zapisz by ikonka CFScript.txt była obok ikonki ComboFix.exe) >> Przeciągnij i upuść ikonkę CFScript.txt na ikonkę ComboFix.exe
nie bardzo wiem co zrobić z tym RRT i pendrivem, proszę o wyjaśnienie bo chyba program nie działa, albo nie umiem go obsłużyć.
Mam jeszcze jeden problem. Posiadam drugi system. Postawiłem go w poniedziałek i od wtorku dziwne rzeczy się na nim dzieją - pojawia mi się jakiś “security alert” i powiadomienia o infekcji. Mogę wkleić do tego tematu czy mam założyć nowy? Pytam bo jestem nowy na forum
Nie dostałem odpowiedzi na zadane pytanie, ale wkleję logi z drugiego systemu: