Prosze o sprawdzenie loga


(Grzedziu) #1


(aju) #2
O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe 

O4 - Global Startup: hp psc 1000 series.lnk = ? 

O4 - Global Startup: hpoddt01.exe.lnk = ?

start=>uruchom=>msconfig=>uruchamianie i odchaczasz te usługi

jeśli nie używasz messengera usuń go programem xp anti-spy

wywal aplikację dostępową TP i skonfiguruj połączenie ręcznie typu dial-up. Opcjonalnie zainstaluj autoconnect


(Grzedziu) #3

Jak mam usunac aplikacje dostepowa TP jak korzystam z Neostrady i nie ustawie sam recznie dial-up?

Moj problem polega na tym, ze po uruchomieniu kompa i po polaczeniu sie z Neostrada (mam 512 kb/s) sprawdzam w START -> URUCHOM -> CMD -> polecenia NETSTAT mam tylko 2 aktywne polaczenia. Gdy tylko wlacze przegladarke (Internet Explorer 6.0 na SP2) polaczen aktywnych mam od groma. Avast nie wykrywa mi zadnego wirusa, log z hijacka macie, zadne popupy przy starcie mi sie nie wlaczaja. Strony chodza i otwieraja sie z normalna predkoscia. Ale gdy sprobuje cos sciagnac to transfer mam ponizej 10kb/s gdy normalnie wczesniej wynosil on conajmniej 40kb/s. Nawet po wylaczeniu przegladarki masa aktywnych polaczen nadal zostaje. Co robic?


(aju) #4

jak to zrobić mas opisane tutaj

Następnie zainstaluj jakiegoś

firewalla (polecam kerio, outpost)


(aero) #5

ta jest opis na modem ethenet , gdzie mozna takowy kupić, bo sie z takim nie spotkałem :roll:

bo sagem i thomson sa na usb


(aju) #6

wystarczy że w punkcie 7 wybierzesz połącz używając modemu. Nastepnie w następnym okienku wybierasz swój modem i dalej postępujesz tak samo jak tam opisane

ot cała filozofia