Proszę o sprawdzenie loga


(Ekonrad) #1
Logfile of HijackThis v1.99.1

Scan saved at 16:33:06, on 2005-11-14

Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)

MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)


Running processes:

C:\WINDOWS\System32\smss.exe

C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe

C:\WINDOWS\system32\services.exe

C:\WINDOWS\system32\lsass.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe

C:\WINDOWS\Explorer.EXE

C:\Program Files\Winamp\winampa.exe

C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\Smtray.exe

C:\Program Files\D-Tools\daemon.exe

C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgcc.exe

C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgemc.exe

C:\Program Files\Java\jre1.5.0_05\bin\jusched.exe

C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe

C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe

C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgamsvr.exe

C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgupsvc.exe

C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMAgent.exe

C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe

C:\Documents and Settings\Konrad\Pulpit\HijackThis.exe


R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.google.pl/

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza

O4 - HKLM\..\Run: [WinampAgent] C:\Program Files\Winamp\winampa.exe

O4 - HKLM\..\Run: [Smapp] C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\Smtray.exe

O4 - HKLM\..\Run: [DAEMON Tools-1033] "C:\Program Files\D-Tools\daemon.exe" -lang 1045

O4 - HKLM\..\Run: [AVG7_CC] C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgcc.exe /STARTUP

O4 - HKLM\..\Run: [AVG7_EMC] C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgemc.exe

O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] C:\Program Files\Java\jre1.5.0_05\bin\jusched.exe

O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe

O4 - HKCU\..\Run: [MSMSGS] "C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe" /background

O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] "C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe" /tray

O4 - HKCU\..\Run: [WhenUSave] "C:\Program Files\Save\Save.exe"

O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_05\bin\npjpi150_05.dll

O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_05\bin\npjpi150_05.dll

O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe

O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe

O16 - DPF: {6E32070A-766D-4EE6-879C-DC1FA91D2FC3} (MUWebControl Class) - http://update.microsoft.com/microsoftupdate/v6/V5Controls/en/x86/client/muweb_site.cab?1130770582531

O16 - DPF: {E7544C6C-CFD6-43EA-B4E9-360CEE20BDF7} (MainControl Class) - http://skaner.mks.com.pl/SkanerOnline.cab

O23 - Service: AVG7 Alert Manager Server (Avg7Alrt) - GRISOFT, s.r.o. - C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgamsvr.exe

O23 - Service: AVG7 Update Service (Avg7UpdSvc) - GRISOFT, s.r.o. - C:\PROGRA~1\Grisoft\AVGFRE~1\avgupsvc.exe

O23 - Service: SoundMAX Agent Service (SoundMAX Agent Service (default)) - Analog Devices, Inc. - C:\Program Files\Analog Devices\SoundMAX\SMAgent.exe

(Gutek) #2

LOG Ok usuń tylko szpiega:

odinstaluj w dodaj\usuń a folder jak będzie ręcznie usuń w trybie awaryjnym


(Ekonrad) #3

Czyli w logu nie widac problemu, którego efektem jest bardzo wolne ładowanie sie i funkcjonowanie skryptów javy ? ( szczegolnie kurnik, czat, gry itp). O to głownie mi chodziło.

Co do szpiega -wiedziałem o nim. Instaluje sie wraz z programem bearshare. Trzeba cos poswiecic :slight_smile:

Jesli ktos moze napisac co z tymi skryptami javy, bede wdzieczny :wink:


(Gutek) #4

Zawsze tak było? czy teraz ostatnio coś nie tak?


(Ekonrad) #5

Wczesniej nie. Mam najnowsza wersje javy, sp 2, antywira, firewalla, to nie przez dostawce internetu (chociaz nie jestem pewien). Mozliwe ze kłopot tkwi w tym, ze nie instalowalem SP 2 na suchy system, odpowiednio po formacie, tylko na zapełniony. Zresztą sam nie wiem ... Zastanawiajace jest to, ze jesli bede próbowal logowac sie ponownie, to za którymś razem mam "szczesliwe :P" logowanie bez tzw lagów, wszystko dziala prawidłowo. Miedzy logowaniami czyszcze ciasteczka i inne syfki, próbuję innych sztuczek magicznych, nie wiedzac co mi pomaga :wink:

Moze teraz co nie co rozjasniłem ..


(Gutek) #6

jezlei masz słaby sprzet moze to być wina javy, pomyśle dam zanć. Może ktoś szybciej udzieli odpowiedzi :wink:


(Ekonrad) #7

Z góry dziekuje. :wink: Sprzet raczej nie jest zły, chyba ze karta sieciowa moze byc stara badz zuzyta. Przepustowosc neta 295 kbs/s, procesor Intel Celeron 1.7 Ghz, 256 mb ram. Jesli jeszcze cos powinienem podac, dajcie znać. I jeszcze raz dziekuje za zainteresowanie moim problemem..

Edit. Oj czepiasz sie :slight_smile: czeski bład :stuck_out_tongue:


(Szeryf118) #8

1700 GHz ?? ?? :o :o Przecież nie ma aż tak szybkiego procesora !!