Prosze o sprawdzenie loga


(Szwarou) #1

Nie wiem jak sie do tego zabrac :confused:

system wlacza sie od 15-30 minut - masakra :confused:

Dodatkowo czasem sie rozlacza z netem


(Gutek) #2

w awaryjnym usuń foldery a wpis hijackiem

Muli pewnie Norton System Works 2006 Premier

Optymalizacja XP: http://www.searchengines.pl/phpbb203/in ... topic=5989


(Szwarou) #3

wlasnie najdluzej wgrywa sie outpost firewall... nie wiem dlaczego


(Gutek) #4

Pewnie sie gryzie z Norton AntiVirus Firewall Monitor Service


(Szwarou) #5

Z tym ze problem ten wystepowal tez przed zainstalowaniem Nortona

Ale i tak dziekuje za pomoc


(Gutek) #6

Start >>> Uruchom >>> msconfig >>> w zakładce Uruchamianie wyłącz te wpisy.

Panel sterowania >>> Java Plug-in >>> Update >>> odptaszkuj Check for updates automatically

odinstalować RealOne playera i zastąpić Real Alternative TU

Panel sterowania >>> Ustawienia regionalne >>> Języki >>> Detale >>> Zaawansowane >>> odznaczyć usługi tekstowe, zrób tak jeżeli nie używasz innych języków przy pisaniu.

To możesz zrobić i poczytaj o optymalizacji :wink:


(Szwarou) #7

chetnie poczytam jak bede mial chwile - w pracy nie ma kiedy :frowning:

to komp w pracy wiec wlaczanie sie 15 min potrafi doprowadzic do szalu

Najchetnie to usunal bym wszystkie wpisy gdybym wiedzial ktore nie sa potrzebne.

Procesow uruchomionych jest chyba z 50 :confused:


(Gutek) #8

No podałem które znikną z autostartu zmiejszą obciazenie - zastosuj a link ułatwi pracę defragmentacja sie zda kompowi po tym


(Szwarou) #9

jest pewien sukces - komp uruchamia sie po wszystkim tylko 10-20 minut a nie 15-30 :smiley:

Jeszcze troche Cie pomecze i bedzie jak ta lala :smiley:


(Gutek) #10

Daj nowy log jak to teraz wyglada a konkretnie wpisy O4 - można jeszcze odznaczyć

Odinstaluj w całości BackWeb od Logitecha.

Mam nadzieje ze defragmentacji nie robiłes jeszcze.

Zrób Czyszczenie rejestru:

RegCleaner - http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=29&id=177 albo użyj

jv16 PowerTools - http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=29&id=509


(Szwarou) #11

jv16 nie pokazal wpisow do usuniecia

dlaczego masz nadzieje ze nie robilem rejestracji??


(Kuz5) #12

Coś nie chce mi sie wieżyć że nie pokazał żadnego wpisu

Robiłeś tak:

Opcje rejestru =>Klikamy "Czyszczenie rejestru" (opcja pokazana na na poniższym obrazku) następnie klikamy "Kontynuuj" po czym klikamy "Start" po tym jak program sprawdzi rejestr klikamy Wybierz => Wybór specjalny i klikamy "Pozycje które można bezpiecznie usunąć" i na koniec klikamy "Usuń"

jpt3kj.jpg

Log masz ok

Ciachnij:


(Szwarou) #13

:oops: zle to zrobilem :oops:

teraz wyczyscilem nie wklejam loga bo zakladam ze sie nie zmienil :slight_smile:

Ciekawe ile teraz bedzie sie uruchamial :] dam znac