Prosze sprawdzie mi Loga... Z góry thx

oto moj log:

Logfile of HijackThis v1.99.1

Scan saved at 21:17:44, on 2005-03-22

Platform: Windows XP Dodatek SP. 1 (WinNT 5.01.2600)

MSIE: Internet Explorer v6.00 SP1 (6.00.2800.1106)

Running processes:

C:\WINDOWS\System32\smss.exe

C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe

C:\WINDOWS\system32\services.exe

C:\WINDOWS\system32\lsass.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\WINDOWS\system32\LEXBCES.EXE

C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe

C:\WINDOWS\system32\LEXPPS.EXE

C:\WINDOWS\Explorer.EXE

C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\VS7Debug\mdm.exe

C:\Program Files\DrWeb\SpiderNT.exe

C:\WINDOWS\system32\ZoneLabs\vsmon.exe

C:\PROGRA~1\NEOSTR~1\CnxMon.exe

C:\WINDOWS\System32\RUNDLL32.exe

C:\windows\system32\whiwfb.exe

C:\WINDOWS\System32\wintask.exe

C:\WINDOWS\SysCheckBop32.exe

C:\WINDOWS\ms0643456-16638.exe

C:\Program Files\Zone Labs\ZoneAlarm\zlclient.exe

C:\Program Files\Media Access\MediaAccK.exe

C:\Program Files\Media Pass\MediaPassK.exe

C:\WINDOWS\system\ldvwnsa.exe

C:\Program Files\Media Pass\MediaPass.exe

C:\Program Files\Media Access\MediaAccess.exe

C:\WINDOWS\System32\ctfmon.exe

C:\Spy Sweeper\SpySweeper.exe

C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe

C:\WINDOWS\System32??erinit.exe

C:\windows\system32\packager.exe

C:\Program Files\SAGEM\SAGEM F@st 800-840\dslmon.exe

C:\Program Files\Neostrada TP\NeostradaTP.exe

C:\Program Files\Neostrada TP\ComComp.exe

C:\Program Files\Neostrada TP\Watch.exe

C:\Program Files\Internet Explorer\IEXPLORE.EXE

C:\Documents and Settings\Wojdi\Pulpit\hijackthis\HijackThis.exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer,(Default) = http://www.google.com

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://www.google.pl

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://www.google.com

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.google.pl

R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.google.pl

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Window Title = Neostrada TP

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName =

O2 - BHO: (no name) - {A9489CE7-2078-7D80-2E24-79C2BE5646C0} - C:\WINDOWS\System32\tsjtb.dll (file missing)

O4 - HKLM…\Run: [WooCnxMon] C:\PROGRA~1\NEOSTR~1\CnxMon.exe

O4 - HKLM…\Run: [autoclk] autoclk.exe

O4 - HKLM…\Run: [WOOWATCH] C:\PROGRA~1\NEOSTR~1\Watch.exe

O4 - HKLM…\Run: [adiras] adiras.exe

O4 - HKLM…\Run: [APVXDWIN] “C:\Program Files\Panda Software\Panda Antivirus Platinum\APVXDWIN.EXE” /s

O4 - HKLM…\Run: [AUNPS2] RUNDLL32 AUNPS2.DLL,_Run@16

O4 - HKLM…\Run: [whiwfb] c:\windows\system32\whiwfb.exe

O4 - HKLM…\Run: [exp.exe] C:\WINDOWS\System32\exp.exe

O4 - HKLM…\Run: [WinTask driver] C:\WINDOWS\System32\wintask.exe

O4 - HKLM…\Run: [systemCheck] C:\WINDOWS\SysCheckBop32

O4 - HKLM…\Run: [ms0643456-16638] C:\WINDOWS\ms0643456-16638.exe

O4 - HKLM…\Run: [rqpkpct] C:\WINDOWS\rqpkpct.exe

O4 - HKLM…\Run: [Zone Labs Client] “C:\Program Files\Zone Labs\ZoneAlarm\zlclient.exe”

O4 - HKLM…\Run: [etbrun] C:\windows\system32\elitexuc32.exe

O4 - HKCU…\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\System32\ctfmon.exe

O4 - HKCU…\Run: [spySweeper] c:\Spy Sweeper\SpySweeper.exe /0

O4 - HKCU…\Run: [Gadu-Gadu] “C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe” /tray

O4 - HKCU…\Run: [Rnhz] C:\WINDOWS\System32??erinit.exe

O4 - HKCU…\Run: [hB58RiZFW] mtxpl1.exe

O4 - HKCU…\Run: [ozqf] C:\PROGRA~1\COMMON~1\ozqf\ozqfm.exe

O4 - Global Startup: DSLMON.lnk = C:\Program Files\SAGEM\SAGEM F@st 800-840\dslmon.exe

O4 - Global Startup: Microsoft Office.lnk = C:\Program Files\Microsoft Office\Office10\OSA.EXE

O8 - Extra context menu item: E&ksport do programu Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office10\EXCEL.EXE/3000

O10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\windows\system32\drwebsp.dll

O16 - DPF: {56336BCB-3D8A-11D6-A00B-0050DA18DE71} (RdxIE Class) - http://software-dl.real.com/04df2400d9c … xIE601.cab

O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip…{91741410-DEA2-4475-B83D-FF398BE09F0F}: NameServer = 194.204.152.34 217.98.63.164

O17 - HKLM\System\CS1\Services\Tcpip…{91741410-DEA2-4475-B83D-FF398BE09F0F}: NameServer = 194.204.152.34 217.98.63.164

O23 - Service: ArcaBit NetMonitor (ABNetMon) - Unknown owner - C:\Program Files\MKS\Bin\NetMonSV.exe (file missing)

O23 - Service: avast! iAVS4 Control Service (aswUpdSv) - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe (file missing)

O23 - Service: LexBce Server (LexBceS) - Lexmark International, Inc. - C:\WINDOWS\system32\LEXBCES.EXE

O23 - Service: Panda Firewall Service (PAVFIRES) - Unknown owner - C:\Program Files\Panda Software\Panda Antivirus Platinum\Firewall\PavFires.exe (file missing)

O23 - Service: Panda anti-virus service (PAVSRV) - Unknown owner - C:\Program Files\Panda Software\Panda Antivirus Platinum\pavsrv51.exe (file missing)

O23 - Service: SpIDer Guard for Windows NT (spidernt) - Doctor Web Ltd - C:\Program Files\DrWeb\SpiderNT.exe

O23 - Service: TrueVector Internet Monitor (vsmon) - Zone Labs Inc. - C:\WINDOWS\system32\ZoneLabs\vsmon.exe

Problem lezy w okienkach ktore sie pojawiaja… reklamy kasyn czy chcesz zainstalowac… itd. Prosze o dobry zestaw ocrony kompa dla slabego sprzetu… Czy w moim przypadku pomoze AutoConect?? jestem zielony nie mam zadnych szpiegow od 5 miechow jade na SpySweperze i na Zone Alarm jak dotoad nic a teraz to cholerstwo… PLZ HLP ME!!

Wszystkie rzeczy usuwasz w tr. awaryjnym z wył. przywracaniem systemu:

Próbujesz kasować

Pogrubione próbujesz kasować ręcznie w awaryjnym, resztę z hijacka.

Jeśli masz kilka antywirów zostaw tylko jeden!!

Potem skan programami ANTY, na nowo log, ew. poczekaj na sugestie innych.

Te pytajnikowe procesy to niezłe bestie.

Zakonczyc sie ich w tasku nie da bo ich nie ma, pytajnik jest zabroniony w nazwie.

W eksploratorze rowniez sa identyczne.

Znak zapytanie (?) zastapuje dowolna litere

Roznia sie tylko własciwosciami pliku, data utworzenia oraz objetoscia.

Wez uruchom sytem w awaryjnym i wywal tego explorera ktory jest nowszy datą.

boczi ominal pare file missing

Niebardzo kapuje jakiego explorera wywalic?? :? i jakiego antyvira uzywac na slabym bardzo slabym sprzecie (Kaspersky mulil kompa ze heeeeej) :!: :shock:

Zainteresowal mnie temat podaje linka: :arrow: http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=20621 No i moze ktos mi powie jak CALKOWICE odinstalowac wyszukiwarke Internet Explorer z Win XP?? Dziekuje za odpowiedfzi :!:

Odradzam odinstalowywanie IE :? Przyspoży Ci to więcej kłopotów z komputerem niż pozostawienie jej w systemie.

No to zostane przy IE… Co jest lepsze wg. was?? FireFox czy Opera??

Po prostu zostawiasz, nie wywalasz. Nie musisz używać. Obecność IE niczemu nie wadzi.

Firefox to sama przeglądarka, którą można niesamowicie “podrasowywać”, ulepszać o rozszerzenia wg własnego uznania. Opera to kombajn.

Co masz na mysli ?? :slight_smile:

Klient pocztowy, notatnik, wszystkie usługi, że tak powiem, są od razu. Nie trzeba doinstalowywać, kombinować. Jednak niektórym nadmierna ilość opcji może wadzić.

Rozumiem a mozna w Operce miec jakis anty pop-up okienek?? Mozxe ma to wbudowane?? Myslalem nad deinstalacja IE bo mi wadza reklamki kasyn i inne badziewia…

Jest wbudowany. :smiley:

Okie-Dokie…Opera rulez… ale czy nie zmuli mojego slabego kompa?? !!

Nie. :smiley: Uważaj tylko, by nie otwierać nadmiernej ilości okienek - paneli jednocześnie. Zżera to RAM. Obciążenie jest podobne jak w IE.

Dzieki boczi… mam prosbe looknij na mojego loga i opisz dokladnie jak to usunac… nie jestem przekonany do first posta… wydaje mi sie ze cos przeoczyles… nie chce robic formatu c: :!:

A pousuwałeś co trzeba? Zrób to i wsadź nowego loga, posłuchaj też uwag Comend@nte

boczi jeszcze tego nie robilem myslalem ze to zrobie i skonfiguruje ochrone kompa ale zestawu nie kojarze… Moze masz jakis pomysl na slabego kompa?? :?

Nie rozumiem :?

Nie mam optymalnego zestawu ktory zjada malo ramu i jakis dobry zeby nie trzeba bylo co pochwile loga wam wystawiac… Poprostu malo wymagajacy anty virek FW i Spy jakis

Nie rozumiem. Najpierw usuń wszystko jak mówiłem a potem porozmawiamy o ochronie. :? Teraz Ci chodzi o programy chroniące komputer?