TAK!! WLASNIE dla slabych kompow ale ja chce je sciagac i jak bede w awaryjnym to sobie naprawie to i zainstaluje odrazu…
Antywirus - darmowy - Avast
Firewall - może być Kerio.
Anti-spy - okresowe skanowanie programami:
Ad-Aware SE, Spybot.
Wszystkie w/w programy w wersjach podstawowych są bezpłatne.
Wszystko masz na forum. Użyj tylko szukajki ![]()
Mialem Avasta! i za bardzo wariowal i nie usuwal wirkuw… podaj jakiegos innego a szukajka jakos mnie zniecheca… za duzo czytania a ja mam malo czsu…
Ciebie zniechęca, a Nas ma nie zniechęcać ?? :?
Wybacz, ale to już jest lekka przesada…
Rozumiesz czy nie. :? Najpierw pousuwaj rzeczy w hijacku. Jak chodzisz byle gdzie i łapiesz badziewie to się nie dziw, że nie usuwa. Avast radzi sobie z większością wirusów.
Żenada :evil:
Nawet masz info, jak szukać!
Typowy portret polskiego internauty…
Dzieki ale gdzie jest szukajka? Sorx juz widze ale dajcie jeszcze patenty sorki ale ja tego forum nie znam…
Zrobilem tak jak kazalizcie i nie ma okienek. Zaonstalowalem Avast!'a i Opere… Wszystko jest OK. Na wszelki wypadek loguje:
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 22:26:22, on 2005-03-24
Platform: Windows XP Dodatek SP. 1 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v6.00 SP1 (6.00.2800.1106)
Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\LEXBCES.EXE
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\WINDOWS\system32\LEXPPS.EXE
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe
C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\VS7Debug\mdm.exe
C:\WINDOWS\system32\ZoneLabs\vsmon.exe
C:\PROGRA~1\NEOSTR~1\CnxMon.exe
C:\Program Files\Zone Labs\ZoneAlarm\zlclient.exe
C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe
C:\WINDOWS\System32\ctfmon.exe
C:\Spy Sweeper\SpySweeper.exe
C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe
C:\Program Files\SAGEM\SAGEM F@st 800-840\dslmon.exe
C:\Program Files\Neostrada TP\NeostradaTP.exe
C:\Program Files\Neostrada TP\ComComp.exe
C:\Program Files\Neostrada TP\Watch.exe
C:\Program Files\Opera\opera.exe
C:\Documents and Settings\Wojdi\Pulpit\hijackthis\HijackThis.exe
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer,(Default) = http://www.google.com
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://www.google.pl
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://www.google.com
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.google.pl
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.google.pl
R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Window Title = Neostrada TP
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName =
O4 - HKLM…\Run: [WooCnxMon] C:\PROGRA~1\NEOSTR~1\CnxMon.exe
O4 - HKLM…\Run: [WOOWATCH] C:\PROGRA~1\NEOSTR~1\Watch.exe
O4 - HKLM…\Run: [adiras] adiras.exe
O4 - HKLM…\Run: [APVXDWIN] “C:\Program Files\Panda Software\Panda Antivirus Platinum\APVXDWIN.EXE” /s
O4 - HKLM…\Run: [Zone Labs Client] “C:\Program Files\Zone Labs\ZoneAlarm\zlclient.exe”
O4 - HKLM…\Run: [avast!] C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe
O4 - HKCU…\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\System32\ctfmon.exe
O4 - HKCU…\Run: [spySweeper] c:\Spy Sweeper\SpySweeper.exe /0
O4 - HKCU…\Run: [Gadu-Gadu] “C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe” /tray
O4 - Global Startup: DSLMON.lnk = C:\Program Files\SAGEM\SAGEM F@st 800-840\dslmon.exe
O4 - Global Startup: Microsoft Office.lnk = C:\Program Files\Microsoft Office\Office10\OSA.EXE
O8 - Extra context menu item: E&ksport do programu Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office10\EXCEL.EXE/3000
O10 - Unknown file in Winsock LSP: c:\windows\system32\drwebsp.dll
O16 - DPF: {56336BCB-3D8A-11D6-A00B-0050DA18DE71} (RdxIE Class) - http://software-dl.real.com/04df2400d9c … xIE601.cab
O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip…{91741410-DEA2-4475-B83D-FF398BE09F0F}: NameServer = 194.204.152.34 217.98.63.164
O17 - HKLM\System\CS1\Services\Tcpip…{91741410-DEA2-4475-B83D-FF398BE09F0F}: NameServer = 194.204.152.34 217.98.63.164
O23 - Service: ArcaBit NetMonitor (ABNetMon) - Unknown owner - C:\Program Files\MKS\Bin\NetMonSV.exe (file missing)
O23 - Service: avast! iAVS4 Control Service (aswUpdSv) - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe
O23 - Service: avast! Web Scanner - Unknown owner - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe" /service (file missing)
O23 - Service: LexBce Server (LexBceS) - Lexmark International, Inc. - C:\WINDOWS\system32\LEXBCES.EXE
O23 - Service: Panda Firewall Service (PAVFIRES) - Unknown owner - C:\Program Files\Panda Software\Panda Antivirus Platinum\Firewall\PavFires.exe (file missing)
O23 - Service: Panda anti-virus service (PAVSRV) - Unknown owner - C:\Program Files\Panda Software\Panda Antivirus Platinum\pavsrv51.exe (file missing)
O23 - Service: SpIDer Guard for Windows NT (spidernt) - Unknown owner - C:\Program Files\DrWeb\SpiderNT.exe (file missing)
O23 - Service: TrueVector Internet Monitor (vsmon) - Zone Labs Inc. - C:\WINDOWS\system32\ZoneLabs\vsmon.exe
Komp chodzi jak burza migdy tak nie wymiatal. Poradzcie czy oplaca mi sie robic Auto Conect’a?? Moj zestaw ochrony to"
Antyvirek: Avast!
FireWall:ZoneAlarm
Spy: SpySwepper
Mysle ze juz bedzie dobrze…
Dziekuje chlopaka za spr. loga i przepraszam za egoizm z szukajka teraz czesciej z nij korzystam…
THX!!

Jeszcze skasuj:
Chodzi o to, że wtedy będzie Cię on automatycznie łączył z internetem, jest to także aplikacja zajmująca mniej zasobów niż program dostępowy NEO.

tz. ze w awaryjnym tez bedzie mi walil polaczenie?! :shock:
Usune te wpisy dzieki boczi i Damian…

Tzn.?
Zawsze możesz uruchomić tryb awaryjny bez obsługi sieci. 
Moze sobie zrobie Auto Conecta nie wiem wyjdzie w praniu… Avast! chodzi na medal… tylko Zone Alarm szwankuje… Chyba postawie na Kiero…