czy zna ktoś jakiś program, w którym mogę po przechwyceniu obrazu wrzucić go od razu do jakiegos dropboxa etc?
Do tej pory używałam Gadwin PrintScreen, później otwieralam przeglądarce picasa (która nie jest moją docelową, bo jej az tak nie lubię) i dopiero tam jest opcja wrzucenia do swojego dropboxa na picasie.
Szukam czegoś co skróci ten proces do prt scr i najlepiej gdyby w rozwiniętym menu pliku obrazu (prawy przycisk myszy) wybrac opcje: wrzuc do drop boxa (cos na zasadzie napiprojekt - znajdz napisy)
Hmm ja znam taki program Dropbox ale nie jest do picasa. Wrzucasz pliki do folderu “Moje Dokumenty/Dropbox/photo lub Public” i po naciśnięciu ppm i najechaniu na pasek Dropbox masz
“Browse on dropbox website (przeglądaj na stronie Dropbox)”,
“View previous versions (Zobacz poprzednie wersje(nie wiem jak to działa :D))”
i "copy public Link (kopiuj publiczny link )
Pozdrawiam Di3g0.
EDIT: użycie funkcji 1 pozwala na przeglądanie w przeglądarce wszystkich plików wrzuconych do folderu Dropbox.
W katalogu MyDropbox/Photos utwórz katalog o nazwie np “screenshots”
W programie Gadwin PrintScreen przejdź do opcji i ustaw w nich, żeby zrzuty ekranu zapisywały się do katalogu MyDropbox/Photos/screenshots
Gotowe. Teraz pod adresem http://www.getdropbox.com/photos masz swoje galerie. Jeśli chcesz komuś pokazać swoje obrazy otwierasz galerię i u góry masz link do galerii.
EDIT:
Nie ma takiego słowa jak “przechwycanie”. Jest “przechwytywanie”.
Linki z Dropboxa z katalogu Public są dostępne dla każdego (połączenie nieszyfrowane) i można przeglądać . Z katalogu Photos również są dostępne dla każdego, ale połączenie jest szyfrowane (bezpieczne dla Ciebie).
Dla przykładu masz tu link z mojej przykładowej galerii: