Przeglądarka z wysokiej jakości powiększaniem zdjęć

Czy istnieje taka przeglądarka. Chodzi o to żeby likwidowała tzw. schodki na krawędziach obrazów przy powiększaniu (automatycznie podczas przeglądania zdjęć).

Jak wiadomo to jest właśnie największa wada powiększania zdjęć.

Sprawdzałem najnowszy ACDSee i niby bicubic jest, ale nie działa albo minimalnie działa.

Znacie przeglądarkę, która powiększa zdjęcia i likwiduje schodki na krawędziach ?

Wyprubuj IrfanView, może będzie lepiej działać.

IrfanView.

Jeżeli likwidacja schodków nie będzie działała, to kliknij View -> Display options - zaznacz Use resample for “fitting”.

Znalazłem coś, ale to działa tylko na pełny rozmiar zdjęć, a na zdjęcia dopasowane do wielkości ekranu już nie chce.

W tym przypadku akurat wygładzanie działa. Może coś źle zaznaczyłeś.

Ten program źle odtwarza ruchome gify to znaczy jest bardzo duże spowolnienie obrazu.

Można coś z tym zrobić ? Chodzi mi właśnie o ruchome gify bo do innych zdjęć już mam doskonały program.

Może masz za wolny komputer? U mnie gify chodzą dobrze.

Za wolnego na pewno nie mam bo tylko w tym programie są tak spowolnione.

A jaką masz wersję programu ?

U mnie w Windows 7 64 bit bardzo są spowolnione. Ledwo działają.

Mam IrfanView 4.25. Daj link do gifa, który Tobie wolno działa. Zobaczę jak jest u mnie.

Mam tylko takie pytanie jeszcze. Zauważyłem, że Irfan View powiększa do pełnego ekranu jedynie nieruchome gify czyli te ruchome nie chce powiększyć. Czy można coś z tym zrobić ?

Jeśli można coś z tym zrobić to program będzie świetny.

Dokladnie tak samo jest z XnView. To znaczy ruchomy GIF nie chce się wygładzać. Tylko nieruchome zdjęcia.

Czy można coś zrobić żeby w ruchomych gifach również działało wygładzanie ?

Niestety nie można.

A wiesz czemu nie ? Program 11view wygładza ruchome gify, ale są lekko spowolnione w porównaniu z innymi przeglądarkami.

Znasz program, który poprawnie wyświetla animowane gify na pełnym ekranie wygładzając je ?

Nie znam. IrfanView używam z 10 lat. Nigdy nie potrzebowałem innego programu do przeglądania grafik. Niestety więcej nie pomogę.

Potrzebuję uniwersalnego programu czyli do zwykłych grafik i animowanych gifów.

Prawie każda przeglądarka powinna dobrze to obsługiwać, a wcale tak nie jest.

Będę musiał chyba z dwóch przeglądarek korzystać.