Przeglądarki internetowe w trybie awaryjnym


(Patricko) #1

Witam.

Mam problem.

Ponieważ jestem u rodziny i zauważyłem tutaj pewien problem z przeglądarkami.

Skarżyli się, że obrazki dziwnie widać. Zauważyłem, że otwierają się w trybie 16 bitowym chyba.

Czyli po prostu przeglądarka otwiera się w trybie awaryjnym. Myślałem na początku, że może Firefoxowi coś odbiło.

Jednak Internet Explorer ma to samo. Zrobiłem aktualizację Windows'a jednak nadal to samo.

Jako zabezpieczenia używają Kaspersky Internet Security 2009. Zmiana nie wchodzi w grę.

Może gdzieś w jego ustawieniach coś jest nie tak?

Co może być nie tak? Będę wdzięczny za pomoc.

Pozdrawiam.


(Piotr Kluzowicz) #2

Próbowałeś kombinować ze sterownikami od karty graficznej?


(Patricko) #3

Hmm.

Gdyby to były sterowniki od grafiki, to działo by się to ze wszystkimi obrazkami, nawet tymi na dysku.

A dzieje się to tylko z grafikami w przeglądarkach.

Ale zainstalowałem nieco nowsze sterowniki, również sprawdzałem w ustawieniach, i wszystko wygląda w porządku.

Myślałem, że to tylko Firefox, ale skoro w IE dzieje się to samo, to będzie chyba coś w systemie.

Może ma ktoś jakiś pomysł?


(Semtex) #4

Możliwe że "Kacper" blokuje Flash Player,aktualizowałeś go?Kaspersky ma takie tendencje.


(Patricko) #5

Hmm.

Tylko co ma flash player to zwyklych obrazków?

Akurat animacje flash działają bez problemu.


(Semtex) #6

A pulpit jak wygląda?Kolory itd.są normalne?Może Kolory są ustawione na 16 bit,czyściłeś rejestr i system?


(Patricko) #7

Tak, najdziwniejsze jest to, że wszystko jest w porządku w systemie.

Tryb 32bitowy, ikonki, fotografie, itd. wszystko jest w porządku.

Jak włączam przeglądarkę, to wszystkie obrazki wydają się jakby w trybie 16 bitowym :confused:

Hmm...teraz znowu jest normalnie :o

Już nie mam pojęcia co się może dziać...

Skanowałem Kasperem i jest czysto, teraz skanuje SpyBotem, na razie nic nie wykrywa.


(Semtex) #8

Proponuję jeszcze prewencyjnie przejechać system Tym i czyszczenie Ncleaner.Ale sprawa jest dziwna,poniekąd.


(Patricko) #9

Niestety nic nie pomaga :frowning:

Próbowałem wszelkich "czyścicieli" i niestety nadal to samo.

Nie mam pojęcia co to może być.

Ktoś zapewne coś gdzieś przestawił. Pytanie teraz tylko gdzie i co :confused: