Przegladnie CMS na PC


(Patricko) #1

Witam.

Chcialbym sie dowiedziec w jakis sposob moge przegladac i edytowac wlasnego CMS'a na wlasnym PC, bez mozolnego wgrywania plikow na serwa i potem sprawdzanie czy wszystko dziala.

Jest cos takiego zebym mogl sobie od razu wlaczyc i przegladac CMS i inne php oraz mysql na moim PC ?

Slyszalem ze Apache robi cos takiego, jednak nie jestem w tym rozeznany dlatego licze na wasza pomoc.

Rowniez porady co i jak zrobic zeby to odpalic.

Z gory wielkie dzieki za pomoc.


(Dod) #2

Sciagnij sobie Krasnala, to taki "latwy" serwer instalujesz potem wzucasz do danego katalogu na kompie i juz masz stronke xD

Strona: Klik


(Patricko) #3

Czy moglbym prosic o bardziej szczegolwe info ?

Po zainstalowaniu mam tam mase folderow.

Do ktorego mam wrzucic tego CMS'a ?

I jak wrzuce co mam potem zrobic ?

Przepraszam za te pytania, ale nie bawilem sie jeszcze tym programem.


(adam9870) #4

Gdy wrzucisz tego CMS-a na swój działający serwer to wpisz do przeglądarki swój adres IP albo:

http://127.0.0.1/

Gdy na serwerze jest plik index to po wpisaniu tego adresu powinen wyświetlić się CMS który wrzuciłeś.


(Meteo17) #5

A Ja tobie polecam coś podbnego a mianowicie WebServ 1.2

wszytsko masz wyjaśnione i na stronie też znajduje sie program do pobrania WebServ 1.2 http://www.webserv.pl/?page=index

A tu masz wszytsko pokazane jak instalowac i jak sie tym bawić polecam sam uzywałem do testowanie róznorakich CMSÓW

http://www.webserv.pl/?page=pokaz

Myśle że pomogłem i że spodoba Ci się ten domowy serwer w sumie krasnal tez dobry.


(Patricko) #6

adam9870

No tak..tylko gdzie ja mam wrzucic tego CMS'a.

Do ktorej folderu.

mateo515

Zerkne rowniez na to :wink:


(Meteo17) #7

No instalujesz go a potem tam gdzie masz zainstalowanego powinien być folder Główna WWW i tam dajesz te wszytskjie pliki z cmsa i koło zegarka powinna byc ikonka serwerka dajesz otwórz tam masz wszytsko bazy danych i swojego cmsa dałem tobie wyzej przecież instrukcje wszytsko ładnie jest pokazane poczytaj.