Przegrzewanie procesora - 90stopni

Witam

Podczas gry w bioshocka 2 po około 30minutach komputer wyłącza sie całkowicie.

Dzisiaj przeczyściłem go w środku, nic to nie dało.

Ktoś ma jakieś sugestie? Będę wdzięczny,

pozdro

jaki masz zasilacz panie?

400w zaraz podam marke

(nigdy wcześniej nie działo mi się coś takiego)

edit: chyba jakiś no-name : TakeMe Revolt 400w

sprawdź temperatury

…nic nie kręciłeś ?

a co do zasilacza . jeżeli to jego wina to kup nowy :slight_smile: bo Ci się niedługo spali do końca… ale sprawdz te temp jeszcze

Nic nie kręciłem

Jakim programem sprawdzić temperatury?

pozdro

Temp grafiki po 5minutach gry

26b493074c10b018m.jpg

Log z programu

http://wklej.org/id/296303/

W tym logu jest napisane że wiatrak pracuje z siłą 30% jak zwiększyć jego moc do 100%??? pozdro

Hmmmm… Jest jeszcze jedna sprawa:

w spoczynku procesor ma około 65 stopni, po odpaleniu neta winampa 66. Sprawdze jeszcze jak sie zachowuje przy grze ale to może też być problem.

4e984f933b16e7cdm.jpg

temperatury

4104b43ef6a21213.jpg

670c5f1459d3ff92.jpg

Prosze ocencie co mam zrobić.

Temperatura karty graficznej jest normalna a co do procesora jest naprawde duża ,otwórz obudowe i zobacz co się tam dzieje,odpal też kompa przy otwartej obudowie(może wiatrak się nie kręci lub kręci się słabo),przeczyść też tą obudowe w środku,a jak nic z tego co napisałem to trzeba zmienić paste na procku.

Otworzyłem obudowę, wyciągam radiator, i co tam widze? Procesor wyszedł razem z chłodzeniem.

Wiatraczek cały był w kurzu, oczyściłem go. Chciałem wsadzić procka spowrotem ale zrobiłem to hmm… tak… profesjonalnie że dwie igiełki te pod procesorem sie urwaly a jakies 5-6 jest przekrzywionych ;/

Dzisiaj chyba pojde z nim do serwisu, mozecie mi jeszcze powiedziec, jezeli 2 igly sie urwaly a pare przekrzywilo to czy to bedzie jeszcze normalnie dzialac czy kupowac nowego procka??? Myslalem nad athlonem 6000+ pod am2.

Pozdr

Zależy które piny uszkodziłeś, może będzie działać jak to są jakieś piny zasilające, gorzej jak np od kontrolera pamięci, ale zawsze można spytać u jubilera czy by ich nie przylutował, pokrzywione prostować np ołówkiem automatycznym, otwory mają zwykle takie jak nóżki proca, chyba że wchodzą do socketu to same się wyprostują.

Napisał byś jaka to płyta, a przy okazji zmienił byś zasilacz bo firma nędza

http://www.techfanatyk.net/zmien-zasila … -psychoza/

co do prostowania to ostrożnie … czesto przy prostowaniu sie urywaja… od razu idz z cpu do jubilera jak powiedzial kolega i moze uda mu sie przylutowac

dodam jeszcze ze na Twoim miejscu nie bawilbym sie w naprawe cpu… male prawdopodobieństwo ze naprawisz… a po drugie sama naprawa lutownicą moze go uszkodzic ale jak masz odpowiedni sprzet to i wprawne rece to moze sie udac … a… i jeszcze jedno… mozesz zawsze przez tego cpu uszkodzic MoBo… wiec nie wiem czy warto … kup nowy cpu albo naprawiaj na wlasna odpowiedzialnosc z mowliwoscia wiekszego uszkodzenia sprzetu

jezeli sie przyda to masz http://www.amd.com/us-en/assets/content … /31411.pdf