Proszę o pomoc,
Kilka dni temu ktoś przejął moje konto na amazon i zmienił email na nim więc nie mam do niego dostępu i działam z supportem o jego przywrócenie a teraz chce zalogować się na swoją pocztę o2 i dostaje komunikat
"Dotychczasowe hasło zostało przechwycone najprawdopodobniej przez wirusa, który może znajdować się na Twoim komputerze, laptopie, tablecie, smartfonie lub innym urządzeniu.
Aby korzystać dalej ze swojej skrzynki użyj programu antywirusowego, a następnie zmień hasło."
Pod komunikatem jest mozliwość wpisania starego hasła oraz prośba o podanie nowego z tym że nie wiem czy mam to zrobić czy to jest rzeczywista strona poczty o2 czy podstęp żeby podać hasło - miał ktoś podobnie i jak postąpił?
Norton nic mi nie wykrył a wydaje mi się to poważny problem. Przesyłam raporty i proszę o sugestie / pomoc
Wczoraj zmieniłem hasło na poczcie o2 i myslałem ze bedzie juz ok a dziś rano dostaje wiadomość email ze na moim koncie Microsoft hasło zostało zresetowane. "Cos jest na mojej poczcie email i resetując hasło ma dostęp do kodu który otrzymuje do zmiany danych i zmienia mi loginy i hasła a ja trace do nich dostęp ( choć konto Microsoft mimo informacji o resecie hasła z dnia dzisiejszego działa więc może ta zmiana hasła poczty pomogła na ten moment) ??
Acorus dziękuje za info - z tego co widzisz to coś poważniejszego ?? Wlaśnie postąpiłem tak jak napisałeś, postaram się podesłać jeszcze raz po wszystkim raport z farbar recovery do wglądu.
Pozdrawiam
Dodam jeszcze iż od jakiegoś czasu moja przegladarka Firefox przy otwartych 7 kartach chodzi bardzo wolno, zjada dużo ramu i sie zwiesza tak że nie można na niej pracować. Przejscie przegladarki w tryb awaryjny z wyłączonymi dodatkami przywraca jej szybkość i działanie - tylko czy to jest bezpieczne uzytkowanie? Czy ten problem można łaczyć z posiadanymi robakami/wirusami bo na ten moment dalej przeglądarka działa strasznie wolno?