Przełączanie się pomiędzy kartami

Witam! Mam pytanie, jak przełączać się pomiędzy kartami dźwiękowymi?

Mam dwie karty:

ESI MAYA 44

Realtek - zintegrowana

Z przodu komputera mam dwa wejścia USB 2.0 oraz 2 małe jacki.

Na ESI MAYA 44 nie da rady słuchać ani rozmawiać przez mikrofon przez przednie małe jacki.

Zapewne działają na Realteku.

Jak przełączać się pomiędzy nimi???

Pozdrawiam!

Panel Sterowania>Dźwięk (tak w viście, gdzie indziej co najmniej podobnie) i wybrane urządzenie ustawiasz jako domyślne (w zakładce odtwarzanie głośniki/słuchawki w nagrywanie mikrofon/wejście)

Programy do rozmów głosowych typu Skype mogą mieć wybór urządzeń w swoich ustawieniach.

Takim sposobem nie działą ;/

Skype, jeśli go używasz, ma wbudowaną opcję zmiany kart dźwiękowych, jeśli jest ich więcej niż jedna. To jeśli chodzi o rozmowy.

Zmiana urządzenia domyślnego:

Prawo-klik na głośnik obok zegara systemowego :arrow: Urządzenia do odtwarzania :arrow: Klikasz na odpowiednie urządzenie i na dole przycisk Ustaw domyślne. Tak jest w Viście, a, że nie podałeś, jakiego systemu używasz, no to cóż… :slight_smile:

W XP-ku jest zapewne podobnie, a najpewniejsze ustawienie będzie to, które podał cayman3_11.

Nie zapomnij zrestartować programu, którego chcesz użyć na karcie dźwiękowej, na którą przełączyłeś, inaczej nie wypali :).

To też nie działa.

Karta dźwiękowa Realtek jest w ogóle włączona ? Bo może nie jest, dlatego nie działa :stuck_out_tongue:

Włączam ją i wtedy automatycznie jest już gotowa… jednak nie słyszę muzyki.

Jeśli włączasz w systemie to spróbuj po restarcie.

Jak nadal nie działa to otwórz obudowę i sprawdź do której karty podłączony jest przedni panel i najwyżej przełącz do drugiej (jeśli to możliwe)

ps. jest w ogóle podpięty? ^^