Witam Czy zna ktoś przepis na pańską skórkę? Znalazłem w necie takie coś:
"Przepis na “Panska skorke”:
Na ok. 1 kg: 6 dag zelatyny, 52,5 dag cukru pudru, 6 bialek, 1 lyzka syropu
rozanego, 1 lyzka konfitury z rozy, 10 dag przecieru z truskawek, 4 lyzki maki
ziemniaczanej
150 ml wody zagotowac z 50 dag cukru i z syropem rozanym, dodac konfiture,
wymieszac. Zdjac garnek z ognia. Do goracego plynu dodac zelatyne i dokladnie
rozpuscic.
W duzej misce ubic bialka na sztywno i dodac reszte cukru. Bardzo powoli
cienkim
strumieniem, wlac goracy syrop, ciagle ubijajac. Dodac przecier z truskawek i
dobrze wymieszac. Mieszanke wylac rowno na blache wylozona pergaminem, posypac
maka ziemniaczana i odstawic do ostygniecia na 1-2 godziny.
Za pomoca noza zanurzonego w goracej wodzie, a potem osuszonego, pokroic mase
na
male prostokaty. Trzymac w duzym sloiku albo w przezroczystej folii.
Ale czytając komentarze nie przypomina to w smaku ani w wyglądzie tego co chciałbym otrzymać
Czekam na wasze propozycje