Przepis na pańską skórę

Witam :slight_smile: Czy zna ktoś przepis na pańską skórkę? Znalazłem w necie takie coś:

"Przepis na “Panska skorke”:

Na ok. 1 kg: 6 dag zelatyny, 52,5 dag cukru pudru, 6 bialek, 1 lyzka syropu

rozanego, 1 lyzka konfitury z rozy, 10 dag przecieru z truskawek, 4 lyzki maki

ziemniaczanej

150 ml wody zagotowac z 50 dag cukru i z syropem rozanym, dodac konfiture,

wymieszac. Zdjac garnek z ognia. Do goracego plynu dodac zelatyne i dokladnie

rozpuscic.

W duzej misce ubic bialka na sztywno i dodac reszte cukru. Bardzo powoli

cienkim

strumieniem, wlac goracy syrop, ciagle ubijajac. Dodac przecier z truskawek i

dobrze wymieszac. Mieszanke wylac rowno na blache wylozona pergaminem, posypac

maka ziemniaczana i odstawic do ostygniecia na 1-2 godziny.

Za pomoca noza zanurzonego w goracej wodzie, a potem osuszonego, pokroic mase

na

male prostokaty. Trzymac w duzym sloiku albo w przezroczystej folii.

Ale czytając komentarze nie przypomina to w smaku ani w wyglądzie tego co chciałbym otrzymać :slight_smile:

Czekam na wasze propozycje

Propozycja nr.1: :google:pańska skórka i wujek google mówi tak:131,000 dla zapytania pańska skórka. (Znaleziono w 0,08 sek.)

Propozycja nr.2: w najbliższej wsi odnaleźć Koło Gospodyń Wiejskich i spytać o ‘‘sprawdzony przepis’’ :slight_smile:

przecież kolega już w 1 zdaniu napisał że znalazł ten przepis w internecie. Wygląda na to że chciał się upewnić czy ten przepis jest dobry, bo ze 131,000 to przepisów może być wiele różnych

kwalimir nie zgrywaj cwaniaka, bo szukalem na masie stron i nie znalazlem nic, tylko ten jeden przepis ktory wyglada najbardziej mozliwie z pozostalych. chcialem sie upewnic, bo moze wy kiedys robiliscie :evil:

To źle to odebrałeś,bo ta przekomiczna nazwa ‘‘pańska skórka’’ skłoniła mnie do żartów :smiley:

A przepis jak przepis, jednemu ten bardziej odpowiada innemu jakiś inny i jak sam nie spróbujesz to prawdy się nie dowiesz.

dobra dzisiaj spróbuje zrobić to coś co podalem w pierwszym poscie :smiley: zobaczymy co wyjdzie z tego