Pytanie co do reklamacji na allegro

Więc tak mam problem.

Kupiłem odtwarzacz mp4 ale są w nim kilka wad. W opisie było że jest nowy i gwarancja dożywotnia. I moje pytanie czy mógłbym prosić albo kazać gościowi oddać moje pieniądze?? I czy w razie czego mógłbym postraszyć go policją nawet jeżeli jest z innego miasta??

Po co od razu straszyć policją :slight_smile:

Pogadaj z nim i przedstaw dokładnie problem. Jeśli sprzedający jest uczciwy wymieni go za darmo na model pozbawiony wad.

Ale jemu niby został ten więc jak więcej nie ma to moge żądać zwrotu siana??

Dudas bad boy pisz po ludzku.

Jeśli jest gwarancja to sprzedający ma obowiązek albo naprawić usterkę, albo zamienić na nowy, pozbawiony wad.

Zwrócenie pieniędzy to ostateczność.

A jeżeli sie nie zgodzi to co mam zrobić??

To najpierw napisz do niego i zapytaj. A później ewentualnie pogdybamy.

To już trudniejsza sprawa. Pozostaje policja. Ale może się zgodzi :slight_smile:

Zobacz jeszcze program ochrony kupujących

no to czekam aż będzie na gg to sie zapytam i puźniej wam napisze.

masz dane gościa i są instytucje co się zajmują łamaniem praw konsument :slight_smile:

a czy kość miał jakieś negatywy sprawdzałeś ?

miał 2 a pozytywów z 17 a tera po tym jak u niego kupiłem zablokowali mu konto;\

Miał 2 negatywy i ty u niego kupowałeś :roll:. Teraz masz nauczkę :?.

no to ładnie przytańczył gość jednym słowem nabił cię w butelke :wink:

Jedyne co Cię ratuje w takiej sytuacji to policja.

Ale jeśli sprawa nie rozgrywa się o większe pieniądze, to radzę odpuścić i na przyszłość uważniej pobierać sprzedawców :!:

jesli ktos ma 2 negatywy nie musi oznaczac ze jest nieuczciwy, ale jak ma 2 negatywy na 17 komentarzy to chyba oczywiste ze cos jest nie tak :roll: i po co u takich kupowac?

Dudas bad boy Jeśli to twój pierwszy zakup przez Allegro, to naprawde Współczuje . Mój ojciec kupując baterie do Siemensa pierwszy raz przez Allegro, otrzymał zamiast bateteri kalkulatorek za 3zł z napisalem “WIRTUALNE ZAKUPY”. Wracając do tematu na twoim miejscu skontaktował bym się z sprzedającym i dogadał się, jeśli jednak nie odpisze/odbierze telefonu pozostaje tylko napisać do Allegro lub zgłosić na 997. Takich sprzedających powino się odstrzelać :!: :!: :!:

jeśli konto sprzedającego zostało zawieszone to allegro najwyraźniej już wie o takich wybrykach 8)

Wie, albo Nie. Konto mogło zostać zawieszone z wielu powodów min. Nieopłacone rachunki.

ja mam nie zapłacone rachunki na allegro :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

I własnie dlatego na allegro mona kupywac tylko do super sprzedawców, ja osobiscie sie jeszcze nigdy nie zawiodłem na takim sprzedającym towar przychodzi bez usterek i w stanie idealnym :):slight_smile:

SS czy nie. Jeśli osoba ma znaczną ilość pozytywów (np. 100) i żadnego negatywa to można u takiej osoby zaryzykować zakup. Oczywiście nie na znaczną kwotę tylko tak do max 300zł. aby potem nie żałować.

Np. ja mam 69 pozytywów z czego 3/4 właśnie ze sprzedaży i nigdy bym nikogo nie oszukał. To po prostu zależy od człowieka.