Pytanie do posiadaczy radeonów


(Kambab87) #1

Mam takei pytanie - czy wy tez macie tylko jedno urządzenia w menadżerze urządzeń? W xp było wykrywano jako dwa primary i secondary a tu tylko jedno. Czy wy też tak macie czy tylko ja?


(Wujek 15) #2

Najzupełniej normalna rzecz. Obsługa 2 monitorów. Nie masz czym się przejmować. Moze w Viscie 2 nie obsluguje :stuck_out_tongue_winking_eye: .. Apropo u mnie bylo ok :slight_smile: Masz najnowsze stery ? Po Viste ?


(Kambab87) #3

tak mam i żadna gra nie działa


(Wujek 15) #4

Jaki komunikat sie wyswietla i dokladnie jaki to jest model karty?


(Kambab87) #5

radeon 9550 128/128. A komunikat "aplikacja przestała odpowiadać"


(Wujek 15) #6

To nie wina Karty. Przeinstaluj Viste z formatem. .. Albo zainstaluj sterowniki omegi i sprawdz czy sie cos poprawiło. Nie wiesz jakiego producenta ? Sapphire ? Moze Radeona ? Gigabyte'a ?


(Kambab87) #7

gigabyte


(Wujek 15) #8

Zainstaluj stery omegi..i daj znać

http://www.ngohq.com/home.php?page=File ... _cat_id=14

Pierw usun swoje. Zastąp wszystkie pliki .. " mimo to kontynuuj "


(Kambab87) #9

ale one działają pod viste?


(Wujek 15) #10

Zainstaluj i zobacz :slight_smile: U mnie działają nawet bez zgodności z Xp


(Kambab87) #11

te wersje juz próbowałem i nic:( Przy uruchamianiu kompa blue screen i koniec:(


(Wujek 15) #12

Tak myslalem.. taki zywot Gigabyte... Zainstaluj ponownie Viste.. jesli nadal bedzie tak samo to okaze sie ze ta karta nie nadaje sie do Visty.

PS podkręcana była? zmieniany bios ?


(Ukasz J) #13

sprawdz czy monitor jest zainstalowany jako plug nad play. Z tego co piszesz to wlasnie to jest przyczyna. Prawdopodobnie w biosie masz ustawione na PCI a powinno byc AGP. Powodzenia


(Kambab87) #14

nic nie podkręcałem i bios też bez zmian.


(Wujek 15) #15

Jak będzie mial nazwe monitora to źle ? Heh ..:slight_smile:


(Ukasz J) #16

no jak nie bedzie p&p to wszystko bedzie niby cacy ,ale gry nie rusza. Wiem bo mialem kiedys ten sam problem. A dwa to moze chcesz grac w jakas gre pod openGL ,ktorego vista nie obsluguje (moze to sie kiedys zmieni)


(Wujek 15) #17

Sam mam ciągle Plug and Play i działa genialnie :slight_smile:


(sCooBy^) #18

Kup se geForce - zero problemów, radeony to shit. :lol:


(Ukasz J) #19

no wlasnie o to chodzi ,ze chyba on nie ma. (czyt.Dokładniej)


(klopas) #20

dokładnie!

radeony są zacofane! nawet karty z shaderami 4.0 i DX10 nie ma od radków