Pytanie dotyczące formatu na płycie MSI


(rafales) #1

powiem krótko:

robię formata kumplowi i on ma płytkę główną MSI K7T266 PRO2-U i dysk na ATA (szeroka taśma) i niestety nie moge ruszyć z formatem.

Ustawiłem w biosie 1st Boot Device na CD-rom i nie chce zaskoczyć...nie mogę w tym dziwnym biosie znaleść Second Boot Device i może to dlatego tak jest ??


(Mac3) #2

hmm

moze sie myle ale problem jest nie tylko u ciebie

u mnie plytka przy formacie startuje normlnie ale u moich dwuch kumpli tez nie zarowno na starym kompie jaki na nowym z tego co wiem radza oni sobie za pomoca dyskietki startowj moze to ci pomoze


(rafales) #3

prosze pomóżcie bo obiecałem, że mu to zrobię i jak na razie nie potrafię


(McDracullo) #4

Szukanie napędów ustawione na AUTO?

Może akutalizacja BIOSu?


(Miniuka) #5

Jaki ma system plików?? Jeśli FAT32 to próbuj z dyskietki startowej


(rafales) #6

to może jakiś link...jeśli oczywiscie można prosić...a gdzie ustawić na AUTo szukanie napędów (w jakiej zakładce biosu)

heh...o tym nie pomyslałem


(McDracullo) #7

Z dyskietki od Win 98? Format a potem winde XP zainstalowąc?

Do Biosu? Sprawdź na stronie producenta.


(rafales) #8

właśnie tam do takich satroci nie ma i dlatego pytam Was, bo może ktoś ma takie samo badzieiwie :frowning:

a tak poza tym, to jeśli już mowa o dyskietce startowej z xp to może ktoś mi poda linka do tematu bo taki juz był ale w tym nawale tematów nie mogę go znaleść

Złączono Posta : 03.07.2006 (Pon) 17:36

a tak poza tym kwoli uzupełnienia to dopiszę, że

Primary Master - ST340015A

Primary Slave - not installed

Second Master - CD

Second Slave - not installed

więc chyba jest dobrze co ??

podpowiedzcie coś bo sam nie daję rady