otoz mam problem gdyz nie wiem jaka szybkosc ma moj komputer… A jest mi to potrzebne np na program p2p itp. podam ze mam wimde 98 i siec z feedback z krakowa jak to komus pomoże pliska POMóżCIE
Troche niejasno napisałeś, więc nie wiem czy to o to Ci chodzi, ale download możesz sprawdzić np. tu: http://numion.com/YourSpeed/index.html
No to masz zapewne umowe wieć w nie przeczytaj, a jak nie zadzwoń do nich.
Wtedy będziesz wiedział dokłądnie 
patrzylem w umowie ale nic nie pisze a do telefonu no to “co ja bede wydawal kase??”
WeSoŁyCh ŚwIĄt
na tej ostatniej stronce pisze ze mam 973 kb/s
ale np w niektorych sieciach p2p (emule) trzeba podac predkosc najwyzsza i jeszcze jakas czyli…
Złączono Posta : 24.12.2005 (Sob) 16:04
na stronce dsl.cz pisze:
Rychlost stahování dat:
120.9 KB/sec
Rychlost připojení k Internetu:
967.5 Kbps
a na innej stronce po kilku testach:
1044.16 kbps download
1024.48 kbps upload
360.96 kbps download
1197.68 kbps uplad
NO WIEC WKONCU JAKA MAKSYMALNA mam predkosc mojej sieci??
tzn ile mb, ile kb download a ile kb upload??
pliska
że co :?
w eMule jak i innych p2p podaje się prędkość pobierania i wysyłania 
download (pobieranie) znasz: 973 kb/s czyli około 120 KB/s 
upload w p2p daje się w miarę rozsądny
ja radziłby ci dać nie więcej niż 16 KB/s 
Tego dokładnie ci nikt nie powie :roll:
Zadzwon zapytaj sie jaką masz prędkośc internetu.
A o konfiguracje jakiego programu p2p tobie chodzi :?
np emule, shareaza…
a pozatym np. jak kolega sie mnie pyta jaka mam predkosc no to nie wiem co powiedziec
czyli jak z tego wynika to mam siec 1mb???
Ja się ciebie nie pytam wkoncu sam chesz wiedziec :roll:
Ustaw tak jak podał DUCH (w emule radze ustawic pobieranie na 0 czyli nieograniczoną)
A inna sprawa to czy odblokowałęs programy w firewallu i czy masz odblokowne porty p2p 
z tym co napisales to o co chodzi?? :lol:
Zapora sieciowa (ang. firewall – zapora ogniowa, ściana ognia) - jeden ze sposobów zabezpieczania sieci/komputera/serwera przed intruzami. Termin określający sprzęt komputerowy wraz ze specjalnym oprogramowaniem bądź samo oprogramowanie blokujące niepowołany dostęp do sieci komputerowej, komputera, serwera itp. na której straży stoi.
źródło: http://pl.wikipedia.org/wiki/Firewall
Jeżeli posiadasz winde 98 (jak napisałeś w pierwszym poście), to wbudowanego firewalla nie masz! Jedynie możesz mieć typu KERIO, Outpost, Zone-Alarm itp. Jeżeli żadna z tych nazw nie kojarzy Ci się, to zapewne nie masz w ogóle firewalla. 
mialem zona ale go nie dawno odinstalowalem bo mi spowalnial neta