Pytanie o strone


(m@teo) #1

Witam dzisija zmienilem lay mojej WWW i nie mam pojęcia co by do niej dołożyć jeszcze może wy mi pomożecie?

Link w Profilu WWW

A dokłądniej chodzi mi dodać coś w menu tym top 10 nie wiem co ale coś bym chcial dodać pomożcie mi coś wymyśleć :smiley:

I jeszcze jedno pytanie jak dodac żebyw yświetlało się ile osób jest teraz on-line ile dzisija ile w tym miesiący ile w ogfóle?

ktos moze coś wie na ten temat? :smiley:


(Airborn) #2

Ja bym zaczoł od dopracowania tego lay'a bo się rozjeżdża, zwłaszcza tam gdzie jest menu screen


(system) #3

na glt.pl jest licznik osób on-line


(m@teo) #4

musiałeś wejść jak zmieniałem kod :stuck_out_tongue:

teraz powinno być ok zobacz :smiley:

a ten licznik to chciałbym żeby był tekstowy że pisze Osób on-line: 14

taki bym chciał :smiley:


(L337 Crew) #5

m@teo ja powiem Ci tak:

  1. użyłeś gradientu dla tła tabelek,

a ja u znajomego na niższej rozdzielczości widziałem podobny gradient ...

wiesz jak to wygląda ?

Wyjdą praktycznie dwa kolory,

i w ogóle paskudnie :stuck_out_tongue:

(ps. rozdziałka 640x480 jeszcze jest spotykana :P),

choć kogo obchodzi strona prywatna :stuck_out_tongue:

  1. Powiedz,

czy tobie linki ładują się do określonej tabelki ?

tzn. że jak klikniesz w np. "gafika" to jest to osobny dokument,

w którym osobno wpisujesz dane w menu ? (linki itd) ? czy do środka strony?

Bo do najwygodniejszych rozwiązań (każdy osobny dokument ze stroną np. "/omnie.html" itd.)nie należy ...

zwłaszcza mając dużo podstron.

  1. ten pasek menu górny "top 10" niepasuje do strony :stuck_out_tongue:

Ja bym go wywalił.

  1. Dobrze by było każdą tabelkę dawać na jednej wysokości -

tzn. lewa tabelka (menu) powinna być równa tej po prawej stronie (ta pusta), ponieważ dziwnie to wygląda (jakby się strona "rozjechała").

Jeśli chodzi o kolorystykę - dobrze dobrana i czytelna strona,

ale kolor czcionki w menu powinien być inny - jakiś jaśniejszy ...


(Balon) #6

to nie on go uzyl ... to jest darmowy szablon....


(L337 Crew) #7

to chyba, że tak ...

Ja proponowałbym samemu spróbować zrobić lay'a,

ponieważ nie jest to trudne,

a przy okazji zrobimy to co chcemy :stuck_out_tongue:

Ja w ogóle nie korzystam z szablonów bo po co używać to co już xx osób użyło :stuck_out_tongue:


(m@teo) #8

mialem cześniej włany design to lepiej nie móić :P


(Piotrek Płatek) #9

jak to się mówi: "ciasny, ale własny"


(m@teo) #10

ale beznadziejny :stuck_out_tongue:


(L337 Crew) #11

zazwyczaj w takim menu umieszcza się górny panel nawigacji.

patrz: Vortal.

to już zależy całkowicie od Ciebie jaki będzie :stuck_out_tongue:

zobacz tutaj:

http://www.photoshopforce.com/tutorials ... /index.php

tutorial łatwy do wykonania,

możesz pozmieniać kolory i trochę inaczej robić miejsca, gdzie ma być tekst.

Ale to już twoja działka 8)


(Fora) #12

lub tutaj

http://good-tutorials.com/tutorials/pho ... eb-layouts

niektóre takze sa bardzo proste nie wymagające bardzo dużej wiedzy z photoshopa :slight_smile:

ale z tego co widziałem z tych userbarów wiedze z photoshopa masz :slight_smile:


(m@teo) #13

mam PS ale używam Fireworksa :stuck_out_tongue:


(Fora) #14

fireworska to ja nie znaju :stuck_out_tongue:

ale polecam tak jak wcześniej koledzy pisali beznadziejne ale własne :slight_smile:

http://www.google.pl/search?hl=pl&q=fireworks+layout+tutorial&btnG=Szukaj&lr= :twisted:


(m@teo) #15

a ja mam pytanie czy da się w ogóle jakoś połączyć tą moją stronę np. z tym forum http://www.cgsm.info ?

chodzilo by mi żeby wyświetlić w tym menu top 10 użytkowników ile tam jest oraz legende rang? i żeby byla możliwośc logowania się na forum na tej stronie darade takie coś?


(adam9870) #16

Oczywiście, że tak.

Ale do tego jest potrzebna chyba znajomość PHP i chyba troszkę baz danych a bez tego nic :stuck_out_tongue:


(m@teo) #17

aha a nie ma jakichś skryptów albo coś do takich rzeczy?


(system) #18

Są, ale taką możliwość muszą ci raczej udostępnić admini forum.

Jeśli się dobrze znasz na php, to możesz napisać własny skrypt odczytujący dane z ich strony


(m@teo) #19

a jeśli nie ? :smiley:

a to moje forum :smiley:


(Piotrek Płatek) #20

wpisz w google: integracja phpbb ze stroną

kiedyś o tym czytałem i są nawet jakieś ciekawe tipsy