Pytanie odnośnie kompa do 1400zł

proc e2140

MoBo asus p5k-pro

2x1 GB patriot lub ocz 800MHz

hd38500

Corsair 450 WATT

cana za wszystko ok 1400-1500

lol…ja nie prosiłem o nowy zestaw tylko sie pytalem

na boxowym wykręcisz do 2.6

Z tego co mi wiadomo na Boxowym możesz osiągnąć nawet 3GHz

Nie będzie problemów z podłączeniem do obudowy.

kręcenie na boxowym do 3GHz to już lekkie szaleństwo, nie uważasz ?

ja proponowałbym zakup Freezera 7 Pro (60zl) i wykręcić do 3.2 i nie martwić się już o nic

Z tego co wiem giercu12 chce, żeby mu ten komp trochę posłużył…w takim razie za mocno proca nie kręć, bo zmniejsza się jego żywotność…

właśnie dlatego radziłem mu aby wziął Freezera 7 Pro, i może jakeiś wentylatorki na bude

Pisał że będzie wymieniał na C2Q to po co oszczędzać :mrgreen:

Ja myślałem na Pentagram Hp100Alcu…

Na boxowym, u mnie E2140 śmiga na 3GHz, pamięci Transcend AxeRAM, dysk to lepiej jakiegoś Seagate z serii 7200.10 (Sata, 16Mb).

lepiej brać już dyski 32mb

Tak wiadomo że temperatury będą niezłe …

Wtedy tak jak mówisz lepiej kupić nowe chłodzenie.

widziałeś kiedyś dysk 160/250 gb z 32 keszami ? :shock:

Dyski 160 GB mają max 8 MB cache a 250 GB mają max 32MB cache

Tu masz Seagate Barracuda ES.2 250GB 32MB cache

http://www.znak.pl/index.php?cid=69&sci … T3250310NS

przeciez wiem, to było pytanie retoryczne do kozunio12, bo autor tematu chce dysk 160 a ten sie wcina i mówi zeby brać z 32mb cache, a takich dysków nie ma :?

Thermeltake Mambo…tą obudowę chce kupic w najbliższym czasie…co o niej myślicie? na http://www.besctomputer.pl za 144zł…mała cena a obudowa dobra…

na 400w starczy? nie lepiej 450 Amarcoxa? chodzi mi tu o o/c

jak chcesz o/c to Corsair 450 watt

a obudowa to jakaś padaka ;/ proponuje wziasc Cooler Master Elite 331-sprawdzona i w podobnej cenie

Widziałem dysk nie pamietam jakiej firmy 200GB 16Cache- raczej wystarczy. Jesli komputer ma służyc do gier to 500GB itp. nie potrzeba.

400W Powino wystarczyc ale lepiej jak już to kupic coś pożądnego na przyszłosc. Po co sobie robic problemy na zapas? Kup jakiś 500W Corsair czy Chieftec i zasilacz będziesz miec juz z głowy na długi czas no chyba ze padnie ;p

a co do zasilacza to jaki wziąść do o/c? bo Corsair za drogi…a innych 450W nie ma…kupuje w znak.pl albo w morele.net…pomóżcie jakąś zasiłke z tego sklepu wybrać… kupuje tam bo musi być to sklep z w-wy gdzie można odebrać towar osobiście…