Pytanie odnośnie kompa do 1400zł

A czy jak wezmę MSI P35 FR a nie FIR to coś się pogorszy? Bo nie wiem czym te płyty się różnią…

Msi P35 fr i fir to te same płyty ttylko ta fir ma dodatkowo Fire-Wire, więc lepiej dołożyć te kilka zł i mieć już fire-wire w kompie niż póżniej, dokupywać kontroler osobno

Dzisiaj byłem w sklepie i wszystko zamówione, tyle że wziąłem Asus’a P5K zamiast MSI FIR’a bo sprzedawca powiedział, że są awaryjne i potem jest problem z serwisem. Widać, że zna się na rzeczy. Chcę podziękować wszystkim za pomoc i prosiłbym o zamknięcie tego tematu,

Pozdrawiam

gierciu12 , to żeś się wrypał, sprzedawca wcisnął ci to, co mu nie schodzi ze sklepu, źle robiłeś dając sobie wcisnąć tą płytę, wolałbym już DFI Blood Iron na P35

gratulacje, zrobiłeś jeden z największych błędów w życiu. Życzę miłego pobytu bez kompa, gdy wspaniały Asus będzie w naprawach. I kto rozumny słucha sprzedawców w sklepach? :roll:

każdy by wolał, jedna z najlepszych płytek do kręcenia… (półka cenowa do 400zł)

prawdopodobnie sprzedawcy mają rację co do serwisu MSI (tak jest) de facto nas konsumentów nie powinno to obchodzić bo sprzedawca ma ustawowe 21 dni na wydanie sprzętu/zwrot kaski/wymianę na nie gorszy produkt np. konkurencji/lepszy za dopłatą. prawdopodobnie owe nagminne odradzanie produktów msi wynika ze strat finansowych związanych z roszczeniami gwarancyjnymi konsumenta.

za pewne mieli na stanie gigabyte p35 - wolałbym tego niż owego asus-ka (foxconny/dfi zwykle na zamówienie są sprowadzane i to w lepszych sklepach (znak)).

a ten asus dlaczego niby taki zły?

to się wjeba***…może będę miał szczęście i nic się nie zepsuje…nikt nie pisał że asus’a nie poleca bo jest awaryjny…kumpel ją ma od kilku tygodni i nie ma problemów…a w znaku jak siedziałem 2 godziny to tylko asusy szły i jeden gigabyte o starym chipsecie

gierciu12 , asusy szły bo sprzedawca im go polecał, firma ASUStek produkuje bdb płyty, ale z sekcji high-end

ale dlaczego są takie złe P5K wszystkie?..

Coś im ostatnio padają sekcję zasilania, szczególnie po oc, są przypadki jak osoba dostaje 3 płytę (kilka wcześniej padło), podkręca bez szaleństw typu bicie WR w SuperPI na DI czy LN2, i płyty padają w po ok 2 tygodniach.

Asus to popularna marka, łatwo do niej przekonać, ja bym żadnego Asusa nie kupił, za często ostatnio robią serie padliwych lub nie najlepszych jakościowo płyt. Nawet drogie modele ostatnio padają, MSI ostatnio nawet tanie płyty dobrze robi np P35 Neo-F ~250 zł, a mocna, tylko do 4 rdzeni bym jej nie kupował ze względu na 3 fazy zasilania.

jest na gwarancji to jak coś się zepsuje to wezmę DFI blood iron albo foxa p35a

do tej pory mam asusa i wszystko lata :slight_smile: