Starship Troopers.
Tak, to Żołnierze Kosmosu.
Pulp Fiction?
Tak jest. Scena z podwójnej “jazdy”
A to?
“Mad Max 2 - wojownik szos” (gościu w masce był łasy na ropę z pobliskiej mini-rafinerii “chałupniczo” zbudowanej…)
Trochę “przyśpieszę”, powinno być łatwe…
Wróg u wrot?
Uznajemy, wrota/bramy, jeden czort (Zajcew czekający na oponenta… przysnęło mu się w tej scence i go przegapił
Pamięć Absolutna.
Tym razem nie jestem pewny, ale faceta z taką “naroślą” przypomina mi film “Pamięć absolutna” z Arnoldem -po polskawemu- “Szwarcenegerem”
Swoją drogą, chyba jedyną wspólną “rzeczą” miedzy starą, a nową wersją tego filmu, jest kobitka z trzema… piersiami
Tak, to ten film.
Oba te filmy powstały na podstawie książki “Przypomnimy to panu hurtowo”. Kwestia tylko, która wersja bardziej przypomina książkę - stara czy nowa.
Z tego co wyczytałem nt. fabuły książki (książki nie miałem przyjemności czytać), to film z “Arnim” jest jej bliższy (choćby z faktu powiązań z Marsem…). Na dobrą sprawę nowa wersja “Pamięci absolutnej” jest -luźnym- zlepkiem tego co jest i w książce (temat wpisanych wspomnień i “podziemia”) i w starszej wersji filmu (nazwisko gł. bohatera).
Tak czy siak Łukash był szybszy…
Pandorum?
Tak to Pandorum…(myślałem że będzie trudne )
Było trudne. Ale skojarzyłem, że ostatnio powstał tylko jeden z tego typu sceną.
Teraz będzie cięzko
Proste
Surogaci
Tak