Quiz filmowy

Starship Troopers.

Tak, to Żołnierze Kosmosu.

Nikt nie daje to wrzucam.

Przechwytywanie_JPG_300x300_q85.jpg

Pulp Fiction?

Tak jest. Scena z podwójnej “jazdy” :wink:

A to? :smiley:

72149146.jpg

“Mad Max 2 - wojownik szos” (gościu w masce był łasy na ropę z pobliskiej mini-rafinerii “chałupniczo” zbudowanej…) :wink:

Trochę “przyśpieszę”, powinno być łatwe… :slight_smile:

32056292.jpg

Wróg u wrot?

Uznajemy, wrota/bramy, jeden czort :wink: (Zajcew czekający na oponenta… przysnęło mu się w tej scence i go przegapił :))

No to ciekaw jestem czy ktoś zgdnie to:

21459221.jpg

Pamięć Absolutna.

Tym razem nie jestem pewny, ale faceta z taką “naroślą” przypomina mi film “Pamięć absolutna” z Arnoldem -po polskawemu- “Szwarcenegerem” :wink:

Swoją drogą, chyba jedyną wspólną “rzeczą” miedzy starą, a nową wersją tego filmu, jest kobitka z trzema… piersiami :smiley:

Tak, to ten film.

Oba te filmy powstały na podstawie książki “Przypomnimy to panu hurtowo”. Kwestia tylko, która wersja bardziej przypomina książkę - stara czy nowa.

Z tego co wyczytałem nt. fabuły książki (książki nie miałem przyjemności czytać), to film z “Arnim” jest jej bliższy (choćby z faktu powiązań z Marsem…). Na dobrą sprawę nowa wersja “Pamięci absolutnej” jest -luźnym- zlepkiem tego co jest i w książce (temat wpisanych wspomnień i “podziemia”) i w starszej wersji filmu (nazwisko gł. bohatera).

Tak czy siak Łukash był szybszy… :wink:

Widzę że na dp mamy szersze grono fanów science-fiction …no to ciągniemy temat :wink:

Przechwytywanie_JPG_300x300_q85.jpg

Pandorum?

Tak to Pandorum…(myślałem że będzie trudne :wink: )

Było trudne. Ale skojarzyłem, że ostatnio powstał tylko jeden z tego typu sceną.

Teraz będzie cięzko :slight_smile:

42808757.jpg

Proste :slight_smile:

Surogaci

Tak :confused: