Radeon 9550 jest na pewno szybszy. Lepiej sobie radzi z DirectX 9. Poza tym jest wykonany w 130nm (FX w 150nm), więc pobiera mniej prądu i lepiej się podkręca.
Z Wiki “GeForce FX is an architecture designed with DirectX 7, 8 and 9 software in mind. Its performance for DirectX 7 and 8 is excellent compared to its competition, but it is much less competitive for software that primarily uses DirectX 9 features.”
ja 5200 mialem jakies 7 lat temu wiec radeon bedzie na milion procent wydajniejszy. ponadto radeon ma aktywne chlodzenie i latwo sie podkreca jak pisali wyzej a geforce ma malenki radiatorek tylko ale mimo to i tak sie zbyt nie nagrzewal
mojego Radeona podkręciłem programem “RadLinker” trochę ;p i teraz mam taktowanie rdzenia: 303 MHz, taktowanie pamieci: 256 MHz. czy jest bezpieczne takie spore podkręcanie ?
ps. a jak myślicie o tym Radeonie do GeForce 6600 ? i co najbardziej się liczy w kartach, żeby sprawdzić wydajność ?
ja mam tylko 64 bit jak coś ;p jak teraz jeszcze trochę podkręciłem to obraz już pada, nie da się więcej