Radeon X1650Pro błąd podczas ładowania systemu


(Legolas103) #1

zakupiłem ową kartę . Montuje ją , śrubki itd. Odpalam komputer a tam napis ,, You have not connected the power cable to your video card . Please ( nie jestem pewien ) refer to the setting started guide for proper hardware instalation ,, Wiem , że mam słabego kompa ale to chyba problem nie wynika z tego .


(Kwalimir) #2

Karta wymaga podłączenia dodatkowego zasilania, w pudełku z kartą powinien być odpowiedni kabel.

-- Dodane 31.12.2009 (Cz) 11:47 --

http://ecx.images-amazon.com/images/I/31GHM8XNDZL._SL500_AA280_.jpg

(Legolas103) #3

Kartę kupiłem z allegro . W paczce była tylko karta graficzna ;/ . Można to dokupić oddzielnie ?


(Kwalimir) #4

Można kupić taki kabel oddzielnie, ale zanim kupisz na Allegro popytaj w sklepach komputerowych bo koszt wysyłki będzie większy niż kabla.Sprawdź czy na karcie jest złącze na dodatkowe zasilanie.

-- Dodane 31.12.2009 (Cz) 11:58 --

Domyślam się że to karta na AGP, bo an PCI-E nie byłoby problemu z dodatkowym zasilaniem.AGP może dostarczyć maksymalnie 35-40W, a a karta potrzebuje ~43W.


(Legolas103) #5

Tak jest złącze :stuck_out_tongue_winking_eye: . Nie wiem czy dobrze zrobiłem ale podłączyłem kabel chyba od dysku twardego do owego zasilacza no i karta działa . Ale czy nie przegrzeje się komputer ani nic ? Tak karta AGP.


(Mutant5) #6

Nie nie przegrzeje ani nic :stuck_out_tongue:


(Legolas103) #7

No to dobrze ;D . Dzięki za pomoc :slight_smile: .


(Kwalimir) #8

Czyli na karcie masz MOLEX 5.25", a nie takie małe jak na zdjęciu do którego link podałem.Wszystko będzie dobrze,ogólna zasada jeżeli kabel byłby nie odpowiedni to go nie podłączysz(nie pasowałby do wtyczki na karcie).Karty AGP miały chyba tylko takie złącza, już dokładnie nie pamiętam bo ostatnią kartą AGP był u mnie Radeon 9800PRO, przed paru laty.