Radeon9800 pro a resety komputera


(Mattatg) #1

Witam mam taki problem.

Posiadam radeona 9800 pro i Np w FEAR 2 gram bez problemowo, Settlers iV tez sobie pykałem - zadnych problemów , hitman - rrównież , ale chciałęm zasięgnąc do klasyki odpalam c &C Generals gram może minute i restart kompa :open_mouth: mysle co jest grane skoro nowsze i lepsze gry działały ... Postanowiłem odpalić 3dmarka a on na pierwszym teście juzrestartuje kompa...

O co chodzi ??

Windows xp sp2


(Mutant5) #2

Sprawdź temperatury :wink:


(Mattatg) #3

wszystko w okolicach 40 stopni


(Kylek) #4

Jaki procesor?


(Mattatg) #5

sempron 2200


(Jjoasz) #6

napewno nie radeon... nie przy fabrycznym chlodzeniu 8)

moze zdejmij bok i przekonaj sie osobiscie macajac karte...


(Kylek) #7

Tak żem czuł, że to AMD... Zerknij na moją poradę w temacie post2326302.html?hilit=ati3duag.dll#p2326302 - powinno pomóc.


(Mattatg) #8

pokombinuje z tym jutro ale piszesz żeby odinstalowacstare sterowniki i sciagnąc najnowsze i

  1. Zainstaluj pobrane sterowniki, pamiętając o tym, by dokładnie usunąć poprzednie wersje.

no a jesli ja mam najnowsze ?? odinstalowywac i jeszcze raz instalowac ??

poza tym to dziwne żeby mając AMD i karte 9800 i normalne serowniki nie mozna było zrobic 3dmarka03


(Kylek) #9

U mnie działały tylko 3DMarki 2005 i 2006 - wszystkie wcześniejsze powodowały restarty komputera. To samo gry. Po spatchowaniu sterowników nic się nie dzieje a przeszedłem na tej karcie już 5 gier w całości. Jeżeli masz już zainstalowane sterowniki to spróbuj je spatchować, bez odinstalowywania.


(Mattatg) #10

faktycznie 3dmark05 przechodzi bezproblemowo 2530 pkt ....

Czy mozna zrobic to o czym mówisz na sterownikach OMEGA ??


(Kylek) #11

Na Omedze się raczej nie da, bo twórcy patcha robili go dla Catalystów (sama poprawka nazywa się zresztą Catalyst Socket A Patch), ale możesz spróbować - może zadziała.


(Mattatg) #12

odinstalowałem Omegi zainstalowałem najnowsze sterowniki na ten system co mam i na ta kartę. Włączyłem kompa żeby się ułozyły, uruchomiłem go w trybie awaryjnym zrobiłem to tym programem. Pisało że pachtowane zakończone sukcesem. Uruchomiłem system normalnie i nic... dalej to samo...