Kupione miesiąc temu, niestety jeszcze nie użyte bo nie mogę przykręcić go do obecnego biurka (głupie biurko! grr), czekam na nowe - teoretycznie już je mam, ale blat jest w tragicznym stanie i czekam co mi powie autor tego dzieła …
Ramie prezentuje się całkiem porządnie, skręciłem je i się nim pobawiłem, lecz bez monitora bo nie mam gdzie przykręcić ramienia. Dodam że ramie z tamtego tematu ma dwa mocowania, do krawędzie biurka (c-type) i w dziurę (t-type) pomimo, że w opisie jest teoretycznie jeden typ mocowania.
Będę mógł napisać coś więcej, jak przesiądę się na nowe biurko .
ART L-11GD. W cenie 120 zł na brzoskwiniach. Wygląda naprawdę solidnie, dodatkowy plus, że ma możliwość poprowadzenia kabli i ukrycia ich za maskownicami. Pierwsze wrażenie robi pozytywne. Tyle mogę na tą chwilę o nim powiedzieć
Jak ogarnę temat z nowym blatem do biurka. Niestety temat nie jest prosty bo zamówiłem nowy gruby blat na wymiar, w wybranym kolorze. Okazało się, że podczas transportu płyta została porysowana - z jednej strony. Na blat wybrano najlepszy fragment płyty i z góry miało być cacy. Jednak jak chciałem wszystko poskładać to się okazało, że blat poza rysami od transportu posiada widoczne przebarwienia od przetarcia jakąś szmatką - chyba z rozpuszczalnikiem jakimś bo normalnie są odbarwienia. Można w sumie prześledzić ruchy tejże szmatki na blacie.
Więc blat miał być brzydki z jednej strony która miała iść od spodu, a jest z obu. Czekam obecnie aż osoba która mi go robiła przyjedzie i sama oceni co z tym zrobić. Ciężko mi powiedzieć kiedy skręcę nowe biurko. Jeśli blat byłby wymieniany (na co liczę, ale jakoś w to wątpię) to będę musiał poczekać na zrobienie nowego. Gdyby spec się chciał wykręcić to nie wiem co z tym zrobię, być może zostawię i skręcę biurko z tego co mam, w tedy to będzie kwestia tygodnia. Lecz prawdopodobnie porąbię go i wywalę mu na środku podwórka takie badziewie. Po prostu to wygląda jakby blat był cały czas upaprany jakimś tłustym czymś i ktoś to rozmazał, a nie wytarł. Do tego dochodzą białe i szare przebarwienia w kolorze na ciemnym blacie.
W sumie to lepsza jest ta gorsza strona niż ta co miała iść na wierzch. Więc lekka patologia się z tego zrobiła.
Prosty temat, a ja się rozpisałem jak zwykle, przepraszam, ale chyba musiałem się trochę wygadać w tym temacie . Żeby mi tak lekko szło pisanie pracy inżynierskiej to byłoby cudownie .
PS. Jak zamontuję na 100% dam znać w swoim temacie i być może tutaj o ile nie zapomnę .
Jeśli jesteś zainteresowany tematem to wczoraj ogarnąłem temat i zamontowałem ramię, trochę się nad tym rozpisałem w moim wątku więc nie będę się powtarzał trzymaj tylko linka Ramię monitora - jak wypada w praktyce
W sumie to rozpisałem się tak, że można by z tego zrobić wpis na bloga xD.