Realtek ALC AC'97 Audio


(Mck1964) #1

Witam.

Posiadam plyte główną asus K8V-X SE-EAYVZ

Do tego semprona 3000+ (64bitowego)

Teraz mam pytanie,bo karta dźwiękową jest zintegrowana.... zainstalowałem sterowniki 64bitowe (ponieważ mam viste 64bitowa) no ale nie działa mi wogóle głos... niby wszystko w komputerze jest dobrze, muzyka na ekranie widać ze leci, podglosnic lub ściszyć można... ale.... w słuchawkach echo... już probowałem w 3 rożnych i w każdym efekt ten sam czyli....cisza

Ktos wie co moze byc tego przyczyna??


(Czechu9) #2

też mam Realteka ja bym ci radził w menadżerze dźwięku wyłączyć equalizer całkowicie. powinno pomóc i tam jest też wybór środowiska daj na brak. Chodzi mi o menadżer dźwięku na pasku ten czerwony głośniczek:P


(Mck1964) #3

Mógłbyś napisać jaśniej skoro już to przerabiałeś? bo ja nie bardzo rozumiem


(Czechu9) #4

uruchom po prostu menadżera dźwięku Realtek i zrób tak jak ci napisałem przecież to proste...


(Leon$) #5

Czy masz zainstalowany ten sterownik

http://www.internetstandard.pl/ftp/pobierz/pc/13369.html

:slight_smile:


(Mck1964) #6

tak dokładnie mam zainstalowany ten sterownik, gdy mam włączony np. winamp to widać zmianę skali w menedżerze dźwięku ale co z tego jeśli w ogóle niema sygnału do głośników

Oto screen:


(Numer_inaczej) #7

... w systrayu nie masz żadnej ikonki realteka do konfiguracji dźwięku?

Ewentualnie sprawdź, czy dobrze włożyłeś, wetknąłeś jacka do właściwego gniazda.


(Mck1964) #8

Niestety nie mam :frowning: :frowning:

Tak dobrze, probowalem nawet zarejestrowac dzwiek mikrofonem ale rowniez nie odbiera sygnalu... sprawdzalem zapisany plik winampem, wogole kreski nie skacza co znaczy ze nagrywajac komp nie odbieral sygnaly z mikrofonu... :shock: :shock:


(Numer_inaczej) #9

.... nie mam visty, ale system zarządzania chyba się niewiele zmienił - musisz dokopać się do menu→panel sterowania→Realtek ... tu zrobić jak napisano na w piewrwszym poście.


(Mck1964) #10

No zmieniłem tak jak trzeba wyłączyłem equalizer ale dalej bez zmian.... :x :x

może ktoś wie co jeszcze trzeba uczynić aby to wkoncu ruszyło ?