Realtek HD - brak wyjść w menadżerze


(Marvin Nekromanta) #1

Witam!

Posiadam zintegrowaną z mobo dźwiękówkę na chipsecie Realteka (nie pamiętam już którym). Ostatnio, chcąc obejrzeć film, przełączyłem dźwięk ze słuchawek USB na kartę dźwiękową. Ku mojemu zaskoczeniu z głośników płynęła tylko cisza. Sprawdziłem ustawienia w menadżerze i oto co ujrzałem:

http://ragreen.wrzuta.pl/sr/f/8fMs667Mbty

Jeszcze dwa dni temu wszystko działało. Nie wiem, co mogło się stać. Po podłączeniu jacka do wyjścia pojawiają się komunikaty o podłączeniu, jednak wskazują na ten samo, niebieskie, wyjście. Reinstallowałem sterowniki zarówno w wersji 2.53 jak i 2.61. Nic to nie pomogło. Także reinstall SP3 dla XP nic nie dał.

Z góry dzięki za pomoc.

PS. Mikrofon podłączony do różowego wejścia działa w 100%. Dodatkowo mam podłączoną wieżę Hi-Fi oraz emiter FM (dwa gniazda zajęte).


(XMan) #2

  • sprawdzałeś przywracanie systemu /punkt przywracania systemu/ z datą kiedy wszystko działało ?

Mogą być również wirusy :frowning:

Dodatkowo przeczytaj :

cichy-mikrofon-t401860.html

Prawidłowa konfiguracja sterowników Realtek HD Audio

Brak dżwięku na panelu przednim komputera.

Instalacja sterownika do karty dźwiękowej HD (High Definition Audio Controller).


(Marvin Nekromanta) #3

Wirusów brak. Wszystko skonfigurowane jak należy. Przywracanie systemu wyłączone.

Z jakich dodatkowych programów korzysta Menadżer Realtek HD? CCC potrzebuje platformy .NET, a ta aplikacja?


Dziś po włączeniu PC wszystko działa jak należy... Wczoraj przez 5h nic się nie dało zrobić, a teraz... WinSh!t mnie przerasta czasami.

Do zamknięcia.