Recaptcha nie wyświetla się nigdzie


(HajseQ) #1

Witam wszystkich!
Jeżeli napisałem to w złej kategorii, proszę o przeniesie.

Od pewnego czasu borykam się z problemem związanym z recaptchą / captchą.
Na żadnej stronie np. https://ebonus.gg/users/sign_in (przykładowa strona, łatwo zlokalizować miejsce na captchę) nie wyświetla się recaptcha. Na tej stronie jest napis CAPTCHA, a pod nim powinno być albo przepisanie kodu z obrazka lub kwadrat z napisem: Nie jestesm robotem! Jednak wogóle go tam nie ma. Jest tylko miejcse na to, ale się nie wyświetla.

Po kliknięciu zbadaj element wchodzę w konsolę, a tam error:
Failed to load resource: net::ERR_CERT_AUTHORITY_INVALID www.gstatic.com/recaptcha/api2/v1528855115741/recaptcha__pl.js:1

Z tego co wyczytałem z angielskiego to chodzi coś o to, że nie może wczytać recaptchy.
Nie wiem co mam zrobić. Proszę o pomoc!

Wstawiam screenshot z moim problemem:

Można tu zauważyć, że jest napis CAPTCHA, a nim pod nim nie ma, ani obrazka, ani kwadratu, w który trzeba kliknąć.

Dziękuję za poświęcony mi czas z góry!


(krystian3w) #2

Spróbuj naprawy połączenia z Windows a potem porad z tego poradnika:

http://www.hotfix.pl/naprawa-polaczenia-sieciowego-i-internetowego-w-windows-a387.htm

Jak nie pomogą, to będzie trzeba znaleźć coś konkretniejszego.


Może strona ruszy jak zmienisz Adblock Plus (widzę, że wyłączony) na włączony uBlock Origin.


(Aziczek) #3

Raczej nie wiązał bym problemu z połączeniem sieciowym, tylko z dodatkami do przeglądarki. Spróbuj zainstalować inną na próbę, choćby Firefox-a i zobacz, czy problem też występuje. Później ewentualny reset ustawień Chrome.


(Bogdan_G) #4

Na tej stronie jest skrypt https://www.google.com/recaptcha/api.js
Podejrzany jakiś internet security, albo coś blokującego skrypty, czyli jakiś dodatek typu noscript, albo filtry do adblocka
W chrome, w ustawieniach prywatności jest blokuj i ostrzegaj. Trzeba to odznaczyć…


(HajseQ) #5

W każdej przeglądarce jest tak samo. Zmieniłem na uBlock Origin i nic to nie dało.
W chrome wszedłem w ustawienia i zjechałem w dół do zakładki: Prywatność i Bezpieczeństwo
I nie widzę żadnej opcji podobnej do blokuj i ostrzegaj.


(krystian3w) #6

Wywal / wyłącz na chwilę dodatek od HP z Chrome ale wątpię, że to on.

Spróbuj tą wyłączyć:

chrome://settings/privacy?search=Chroń+siebie+i+swoje+urządzenie+przed+niebezpiecznymi+witrynami

Tą też wyłącz jak wywaliłeś uBlock Origin:

chrome://settings//privacy?search=Używaj+podpowiedzi,+by+strony+ładowały+się+szybciej

(HajseQ) #8

Z tego co się dowiedziałem może problem znajduje się tutaj. Tylko ja się na tym nie znam. Wydaje mi się, że problem można znaleźć w logach. Mam nadzieję, że to o to chodzi.
W programie FRST wstawiam logi: Addition.txt FRST.txt
Nie mogę wgrać załącznika, więc dam linki do Mega:
Addition.txt - https://mega.nz/#!be5x0AZa!3cB8ru-JmhwOPYwhDaqgX1y-b7q8HuXtYS--MfjC720
FRST.txt - https://mega.nz/#!WPJElKZB!uDN7RS7YG9U45v2O_5I8a1qCUJhsNcJ76uLUZl6eqq0


(HajseQ) #9

Wywaliłem wszystkie dodatki i wyłączyłem te opcje jednak nie naprawiło się


(HajseQ) #10

Dzięki za próby pomocy!
Problem już rozwiązałem!


(polomolo) #11

A jak to rozwiązałeś? bo mam ten sam problem


(HajseQ) #12

Witam, dla mojego przypadku rozwiązanie znajduje się pod tym linkiem:
https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3474171.html
Potrzebny był mi program FRST. Jest on darmowy i można go sciągnąć z internetu.
Pod tym linkiem wszystko jest napisane. (Ja utorzyłem ten temat).
Jednak polecam założyć samemu nowy temat na tej stronie i zrobić to co ja, ponieważ dla każdego są inne komendy do naprawienia.
Pozdrawiam


(HajseQ) #13

Odpowiedź znajduje się w moim wątku. Pozdrawiam myślę, że to pomoże! :smiley:


(polomolo) #14

tylko że ja sie na tym wogóle nie znam nie wiem o co tam chodzi


(krystian3w) #15

I czekasz aż przejrzy specjalista z naszego forum lub jak założysz wątek na elektrodzie to ich specjalista.


(HajseQ) #16

Może ten film z YouTube’a chociaż trochę pokaże ci jakie czynności musisz wykonać.
Link: https://youtu.be/yIAT-7hqvw4
Wzoruj się na moim wątku na elektroda.pl
I spróbuj stworzyć nowy temat też na forum elektroda.pl
Ja rozwiązanie otrzymałem po max 1 dniu.
Wstaw w załączniku te same pliki co ja. Tylko wykonaj je najpierw na swoim komputerze w tym programie.
Gdy będziesz w tym programie FRST upewnij się, że masz zaznaczone Addition.txt i kliknij Scan


(HajseQ) #17

Tutaj użytkownik Krystian3w wstawił rozwiązanie. To powinno pomóc.


(krystian3w) #18

To nie jest rozwiązanie tylko instrukcja generowania logu z FRST.

Bez pomocy specjalisty nic nie zrobi z logami.


(HajseQ) #19

No tak, trochę nieprecyzyjnie odpowiedziałem.


(polomolo) #20

Dzięki już wiem o co chodzi