Po reinstalacji Windowsa (XP Pro), bez formatowania, wszystko działa dobrze, oprócz karty graficznej (nVidia GeForce IV MX 440 z 64Mb RAMu) Rozpoznana prze system jest jako VgaSave a we właściwościach jako typ urządzenia podane jest: sterownik nie zgodny z Plug&Play. Wynika z tego tyle, że nie mogę wgrać żadnych sterownikow firmowych, gdyż nie rozpoznają one chipsetu (nie jest interpretowany jako nVidia!! )
We właściwosciach karty nie ma także możliwości aktualizacji sterownika, a ręczne dodanie nowego urządzenia i wybrania sterowników z listy także kończy się niepowodzeniem.
Naprawdę nie mam pojęcia co z tym zrobić, a format dysku nie wchodzi w grę.
Sprawdz czy przy rozruchu kompa jescze na czarnym ekranie bios wykrywa karte powinno wyświetlić u samej góry nazwe karty wrazie potrzeby ekran można zatrzymać klawiszem “Pause”, jak nie wykrywa to sprawdz w biosie czy zakładka “primary graphic” jest ustawiona na AGP czasem bios gubi karte jak ta opcja ustawiona jest na Auto.
Rzeczą ludzką jest błądzić, ale nie zaszkodziłoby abyś podał, czego ten problem dotyczył. Może i my w przyszłości unikniemy przez to niepotrzebnego faux pas w tym względzie
Ja miałem ten sam problem tylko że na karcie Geforce 2 mx 400. Po reinstalu systemu nie umiałem zainstalować sterowników karty graficznej. Zainstalować je udało się dopiero po zainstalowaniu sterowników płyty głównej (w moim przypadku Via 4in1 4.49).