Reset kompa przy wlaczaniu voica - nagrywania dzwieku

Nie wiedziałem dokładnie jak nazwać temat bo to moja koleżanka ma problem :slight_smile:

Chodzi mianowicie o to że jak uruchamia coś co nagrywa powiedzmy dźwięk albo na przykład skype’a - chce pogadać to się resetuje komputer. Na przykład tak samo jest w próbie rozmowy przez voice-chata w grze Second Life. Gdzie leży problem? Zależy mi na szybkiej odpowiedzi.

Z góry dzięki. :slight_smile:

viewtopic.php?t=203917

No nie za badzo tam pomogli

Moja rada jest taka, żeby sprawdzić zasilacz, procka i przetestować pamięć. Temat podrzuciłem po to bo przyczyn restartu może być multum. Nie koniecznie to wina programów.

Niech koleżanka przeinstaluje (odinstaluje i zainstaluje ponownie) sterowniki od karty dźwiękowej.

Może też poszukać na stronie producenta karty dźwiękowej nowszej wersji sterowników.

Jeżeli karta dźwiękowa jest zintegrowana z płytą główną, to sterowniki do niej (karty dźwiękowej) znajdować się będą na stronie producenta płyty głównej.

Jeżeli będzie mieć jakieś problemy ze sterownikami, to napisz, jaką koleżanka posiada kartę dźwiękową i płytę główną. Jeżeli tego nie wie, to sprawdzi to programem EVEREST.