Resident Evil 6

Witam problem wygląda tak że potrzebuje sformatować/postawić nowy system na windowsie 7. A niestety mam na nim gre Resident Evil 6, niestety gra oryginalna i wykorzystałam już klucz. a chciałabym przenieść gre na inny komputer a po formatowaniu czy stawianiu nowego systemu wrócić na mój komputer. Pytanie wygląda tak czy jest opcja przenieść gre tak aby działała?? Kurcze już przeszłam 2 rozdziały i szkoda by było stracić gre w tym momencie… Proszę o pomoc

Gra jest przypisana do konta na steam, raz aktywowana na tym koncie zostaje.
Jeżeli wymagania sprzętowe pozwolą na uruchomienie gry to nie powinno być problemu.

1 polubienie

@chease - na stem gry zapisują swoje stany na serwerze. Logując się w programie Steam na nowym komputerze, normalnie instalujesz grę i grasz od tego momentu w którym ostatnio skończyłaś :slight_smile:

2 polubienia

O jejku dziękuje bo czytałam różne dziwne opinie, w których trzeba było używać jakiś programów! w takim razie będę próbować. Teraz zostaje tylko system.

Część gier ma też opcje że zapis na serwerze steam można wyłączać i wtedy save trzeba by ręcznie przenieść.

Rozumiem, aczkolwiek będę tworzyć nowy temat i w nim napiszę co mi się zepsuło i dużo plików straciłam gra jako gra się nie odpala ale gdy wchodzę na steama to mogę uruchomić grę wraz z moim stanem zapisu :slight_smile:

1 polubienie

Jeśli chcesz, to możesz wykonać sobie jeszcze obraz gry, by łatwiej ją przywrócić po formacie - tzn. bez mozolnej instalacji z płyt / ściągania z internetu.

2 polubienia

Z góry przepraszam że tak się w temat wpiernczam ;). Ze steam jest różnie, zapisane stany gier można znaleźć również w folderze moje dokumenty, wtedy po reinstalacji zapis przepadnie bezpowrotnie. Również w folderze moje dokumenty znajdują się pliki konfiguracyjne gier. Warto mieć to na uwadze.

Racja, w folderze moje dokumenty znajduje się folder z jednym plikiem konfiguracji. Spróbuje pobrać lub przenieść na drugi komputer steam-a i stestować to i dam odpowiedź.