Restart kompa!;(


(Spider2390) #1

Siemka!!Posiadam procesor AMD Semptrol 3000+ i od kupna tego komputera co jakiś czas sie resetuje temperaturę ma od 39 do 41C.Wiecie może co jest nie tak?Z góry dzięki;P


(Cosik Ktosik) #2

A podaj jeszcze moc i markę zasilacza i resztę konfiguracji komputera.

Dodatkowo ściągnij Everest Ultimate i daj odczyty z programu podane w komputer->czujnik


(impassive) #3

viewtopic.php?f=2&t=253359#p1676146


(sdar) #4

Mr.Psycho , Na forum obowiązuje używanie polskiej pisowni (włączając w to

znaki typu ą, ś, ć, ł, ó itd). Zastosuj się proszę do tej zasady i

popraw błędy. W przeciwnym wypadku temat może zostać usunięty.


(Spider2390) #5

--------[EVEREST Ultimate Edition]------------------------------------------------------------------------------------

Wersja EVEREST v4.20.1170/pl

Benchmark Module 2.3.212.0

Strona domowa http://www.lavalys.com/

Typ raportu Szybki raport [TRIAL VERSION]

Komputer KOMPUTER1

Generator raportu xxxx

System operacyjny Microsoft Windows XP Home Edition 5.1.2600 (WinXP Retail)

Data 2008-07-01

Czas 10:02

--------[Czujnik]-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Właściwości czujnika:

Typ czujnika ITE IT8726F (ISA 228h)

Stwierdzono otwieranie obudowy Tak

Temperatury:

Płyta główna 38 °C (100 °F)

Dioda procesora 35 °C (95 °F)

Aux 13 °C (55 °F)

SAMSUNG HD080HJ [TRIAL VERSION]

Wentylatory:

Procesor 3125 RPM

Wartości napięć:

Napięcie rdzenia procesora 1.23 V

+2.5 V 1.23 V

+3.3 V 1.89 V

+5 V 4.97 V

+12 V [TRIAL VERSION]

+5 V podczas wstrzymania pracy 4.76 V

VBAT baterii CMOS 3.04 V

Debug Info F 00D8 FFFF FFFF 0000 0000

Debug Info T 13 38 242

Debug Info V 4D 4D 76 B9 4C 9B 71 (7C)


(sigaris) #6

A co Ci się pokazuje na monitorze podczas restartu?? Masz niebieski ekran,czy od razu się komp wyłącza i uruchamia od nowa tak jakbyś go dopiero włączał???


(Spider2390) #7

Nie!Po prostu tak jakbyś nacisnął reset nic sie nie pokazuje wiem o co Ci chodzi z niebieskim obrazem z nim bym sobie poradzili a tu normalnie jak naciśniesz reset


(Cosik Ktosik) #8

Sprawdź napięcia miernikiem, ewentualnie w biosie, gdyż to może być jednak winą zasilacza. Sprawdź napięcia +12 i +3.3V.


(Spider2390) #9

Ale to sie dzieje od nowisci:P:P

W dniu 02.07.2008 , o godzinie 10:37 został dopisany post przez Mr.Psycho

Miernika nie mam ale w BIOS'ie nie wiem gdzie to jest mój BIOS to:

PHOENIC-AWARDI WORKSTATIONBIOS CMOS SETUP UTILITY

A teraz dane jakie znalazłem w nim:P:

CPU Vcore 1.23v

VDIMM 1.88v

CPU Tcontrol 40°C

System Temp. 40°C

DIMM Voltage Adjust [+0,10](tam jest do wyboru Normal i ze 3 takie z przecinkiem)


(Cosik Ktosik) #10

To bez różnicy, czy od nowości, czy nie. Pożycz od kogoś dobry zasilacz i sprawdź na nim.


(Spider2390) #11

a nie jest to czasami od temperatury kompa?:stuck_out_tongue:


(Cosik Ktosik) #12

Te temperatury do wysokich nie należą, a raczej do umiarkowanych :wink: