Restart przy instalacji systemu


(Jacek1234) #1

Witam.Proszę o pomoc.Kupiłem używanego kompa podobno sprawnego bez twardego dysku.Po podłączeniu dysku podczas instalacji systemu XP komputer samoczynnie się restartuje to znaczy wczytuje XP ale gdy dojdzie do etapu kiedy w lewym rogu mruga kursor i ma pojawić się zatwierdzenie licencji komputer samoczynnie się restartuje.Powtarzałem tę czynność kilkakrotnie i za każdym razem jest tak samo.Wymieniałem dyski ,wyciągałem baterie z płyty.W biosie widzi twardy dysk, pamięć, napęd.Proszę o pomoc!!

-procesor AMD Athlon(K7) Socket A 1100Mhz FSB 100

-płyta główna Gigabyte GA-7ZX

-416 SDRAM (w trzech kościach-256MB-128MB-32MB)

-Karta graficzna ATI Radeon 9600PRO 128MB 128bit.


(Longhorn2009) #2

Jaki to dysk i jaka jego pojemność?


(Jacek1234) #3

Sprawdzałem na trzech dyskach 80gb 28,5gb i 40 gb


(huber2t) #4

Podaj swój zasilacz


(Jacek1234) #5

ATX 350W


(Longhorn2009) #6

Jaki producent?


(Jacek1234) #7

PRO COMP ATX KY 350W


(huber2t) #8

Spróbuj na czas instalacji zmienić zasilacz zobaczysz czy pomoże


(Jacek1234) #9

Podobno na tym zasilaczu chodził bez problemów tylko miałem zamontować dysk


(huber2t) #10

Pamiętaj nigdy sprzedawca nie powie ci prawdy, ale zasilacz jest jakieś nieznanej mi marki


(Jacek1234) #11

Problem polega na tym że nie mam drugiego zasilacza


(huber2t) #12

Możliwe że sasiad ma pożycz od niego na godzinkę


(Jacek1234) #13

Za kompa dałem 170zł a w serwisie wezmą chyba za naprawę tyle samo:)

W dniu 20.04.2008 , o godzinie 9:38 został dopisany post przez jacek1234

właściwie to nie mam takich sąsiadów no i nie wiem czy dałbym rade z tymi kabelkami!

W dniu 20.04.2008 , o godzinie 9:42 został dopisany post przez jacek1234

OK coś może poradzę dzięki