Restartowanie komputera po wyjściu z gier

Co mam zrobić jeśli po wyjściu z gier komputer restartuje sie???

Mam Windowsa Xp

A tak się dzieje jak wychodzisz ze wszystkich gier :?:

Podaj konfiguracje komputera ;]

Sprawdź temperatury programem everest.

Od kiedy takie coś się dzieje :?:

Nie nie ze wszytskich ale z większości np Football Manager 2006 czy Need for Speed Underground 2

Duron 1000MHZ Ge Force 2 MX 64 MB na karcie i 386 MB Ram DDR

Takie żeczy zaczeły mi sie dziac kiedy zmieniłem Windowsa 98 na Windowsa XP

Temperatura procesora 53C

Masz słaby komputer do wymagających gier. Dlatego tak sie dzieje. Po zakończeniu gry, która zabiera sporo pamięci RAM, system nie ma zasobów do wykonania kolejnych operacji dlatego restartuje.

Tak jasne szczególnie do Football Managera 2006 :lol:

no i właśnie takie rzeczy sie dzieją jak napisał Robinhio

bądź zasiłka nie wyrabia, podaj model i wymień, bo raczej wiem co masz.

Masz dwie mozliwosci:

Wykonać upgrade komputera lub zrezygnować z tych wymagających gier.

Ale gdy miałem 98 to komp mi sie po tych grach nie restartował.

Więc co proponujecie wymiane zasilacza na mocniejszy???

Bo Windows Xp ma większe wymagania sprzętowe niz Windows 98.

Najpierw kliknij prawym przyciskiem myszki na Mój komputer=>Właściwości=> zakładka Zaawansowane=> przy Uruchamianie i odzyskiwanie kliknij Ustawienia => odzancz Automatycznie uruchom ponownie.

Uruchom teraz tę grę zawieszającą system, pograj przez chwilę, wyłącz i odczytaj w Menedzerze zadań (wcisnij jednoczesnie klawisze Alt+Ctrl+Delete) w zakładce Wydajnośc przy pamięci zadeklarowanej Razem,Limit i Szczyt.

Po drugie wejdz do Podglądu zdarzeń (Start => Uruchom i wpisz eventvwr.msc). Zaznacz Aplikacje i podaj błędy (tylko te na czerwono), tak samo z System.

Sterowniki do karty graficznej jakie instalowałeś ?

Sterowniki 71.84

Gdy wyłanczam auto urochomienie systemu to po wyjściu z Football Managera wyskakuje mi błąd Stop na niebieskim tle. I Pisze Driver_ERQUEL Not Qest Journal.