Restartowanie komputera


(Kkirko) #1

Komputer restartuje mi sie kilkanascie razy dziennie. Przeinstalowalem windows'a potem jeszcze raz z formatem calego dysku i tak nie pomoglo. Prosze o pomoc

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2

Scan saved at 12:22:16, on 2008-01-13

Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)

MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

Boot mode: Normal


Running processes:

C:\WINDOWS\System32\smss.exe

C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe

C:\WINDOWS\system32\services.exe

C:\WINDOWS\system32\lsass.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe

C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe

C:\WINDOWS\Explorer.EXE

C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe

C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe

E:\Programiki\Gadu-Gadu\gg.exe

C:\PROGRA~1\MyPortal\Speed-X\SpeedX.exe

C:\Program Files\SAGEM\SAGEM F@st 800-840\dslmon.exe

C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe

C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe

C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe

C:\WINDOWS\system32\wscntfy.exe

E:\Programiki\Winamp\Winamp.exe

E:\Programiki\Mozilla\firefox.exe

C:\Program Files\Trend Micro\HijackThis\HijackThis.exe


R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza

O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 5.0 CE\Reader\ActiveX\AcroIEHelper.ocx

O4 - HKLM\..\Run: [avast!] C:\PROGRA~1\ALWILS~1\Avast4\ashDisp.exe

O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe

O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] "E:\Programiki\Gadu-Gadu\gg.exe" /tray

O4 - HKCU\..\Run: [SpeedX] C:\PROGRA~1\MyPortal\Speed-X\SpeedX.exe

O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'USŁUGA LOKALNA')

O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'USŁUGA SIECIOWA')

O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'SYSTEM')

O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'Default user')

O4 - Global Startup: DSLMON.lnk = C:\Program Files\SAGEM\SAGEM F@st 800-840\dslmon.exe

O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe

O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe

O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{A62978D0-CA2B-4A3E-8F77-5C2819F4D0C1}: NameServer = 194.204.159.1 217.98.63.164

O23 - Service: avast! iAVS4 Control Service (aswUpdSv) - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\aswUpdSv.exe

O23 - Service: avast! Antivirus - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe

O23 - Service: avast! Mail Scanner - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashMaiSv.exe

O23 - Service: avast! Web Scanner - ALWIL Software - C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashWebSv.exe


--

End of file - 2841 bytes

(Gutek) #2

W HJT nic nie widać, nie ma śladu infekcji.

Zmiana zasad wklejania logów na forum - viewtopic.php?f=16&t=213350


(Kkirko) #3

To co moze byc przyczyna?? #-o


(Gutek) #4

Poczytaj - BlueScreen - odczytywanie kodu błędu i debugowanie - http://www.bezpieczenstwosystemow.pl/in ... topic=15.0 i daj log z Debugging Tools for Windows


(Kkirko) #5

Zebym mogl dac log z Debugging Tools to chyba komputer musi sie zrestartowac a on jakby na zlosc nie che :?

Ale jak bede mial to wkleje.


(Gutek) #6

Zobacz jeszcze w ten dziennik zdarzeń:

Start>>>Uruchom>>>eventvwr

Napisz jakie są błędy


(Kkirko) #7

Nie wiem co mam napisac o tych bledach. Moze podpowiesz cos dokladniej :?

Wczoraj pozyczylem NAped DVD koledze i ani razu mi komp sie nie zrestartowal a dzisij gdzy podlaczylem ja to znowu sam sie restartuje i przycina. To moze byc od napedu??


(Gutek) #8

No pewnie :mrgreen: Sama znalazłaś błąd


(Kkirko) #9

No i problem nadal występuje :frowning: Niebieki ekran i trzeba zrestartować komp. Bym wkleił logi z tego programu Debugging Tools for Windows ale jakoś nie moge ich znaleść.

I nie wiem co mam napisać o tych błędach z tego dzienniczka "Start>>>Uruchom>>>eventvwr"


(Gutek) #10

Jak masz niebieski ekram to jaki widzisz błąd stop np. Stop 0 × 0000007B


(Kkirko) #11

No w końcu znowu padł.

STOP: 0 x 00000077 ( 0 x C000000E, 0 x C000000E, 0 x 00000000, 0 x 0667B000)

Tak j.w. wyświetliło mi się


(Gutek) #12

Zobacz - http://support.microsoft.com/kb/315266/pl


(Kkirko) #13

Nic nie kumam z tego. To jest rozwiązanie:

OSTRZEŻENIE: Ten artykuł zawiera procedury, które mogą się wiązać ze zmianą ustawień systemu BIOS (Basic Input/Output System) lub CMOS (Complementary Metal Oxide Semiconductor) albo mogą wymagać od użytkownika przeprowadzenia fizycznej modyfikacji sprzętowej komputera. Nieprawidłowe modyfikacje systemu BIOS komputera mogą być źródłem poważnych problemów. Firma Microsoft nie może zagwarantować, że możliwe będzie rozwiązanie problemów spowodowanych modyfikacjami systemu BIOS. Ustawienia systemu BIOS można zmieniać na własną odpowiedzialność. W razie potrzeby uzyskania pomocy dotyczącej opisanych procedur należy skontaktować się z producentem sprzętu, pamiętając przy tym, że modyfikacje sprzętu lub systemu BIOS komputera mogą spowodować utratę gwarancji na sprzęt. Aby nie wprowadzać zmian sprzętowych w komputerze własnoręcznie, można dostarczyć go do serwisu naprawczego.

Po co mi to jak nie rozumiem tego. Możesz powiedzieć co mam zrobić?


(Gutek) #14

Co tutaj nie rozumieć błąd występuje gdy: - http://support.microsoft.com/kb/228753/pl

Zły blok. Błąd „Stop 0x77” jest spowodowany złym blokiem w pliku stronicowania lub błędem kontrolera dysku. W bardzo rzadkich przypadkach występuje wtedy, gdy niedostępne są niestronicowane zasoby puli.

Użyj HDD Regenerator - http://www.bezpieczenstwosystemow.pl/in ... topic=37.0


(lazikar) #15

Kirek90 , czy ty nie masz przypadkiem podłączonego tego napędu razem z dyskiem twardym????


(Kkirko) #16

Ostatnio mam odłączony napęd a podłączałem go pod dysk i na osobnej taśmie i to samo było. Ostatnio wyskoczył mi błąd

0 x 0000007A


(system) #17

czy wymieniałes ostatnio jakąs częsc ?? ja tak miałem gdy wymieniłem wiatrak z procku i to było przyczyną


(Kpc21) #18

A jaki masz zasilacz (marka, model, moc)??


(Kkirko) #19

no właśnie ten komp stary jak świat :stuck_out_tongue: zasilacz 200w nie wiem jakiej marki..... ale wydaje mi się że to właśnie od niego :x


(Kpc21) #20

To zmień na jakiegoś Fortrona/Deltę z Allegro.

Jak taki stary to może i Modecom Feel nie byłby zły, ale lepiej nie ryzykować.

A moze procesor sie przegrzewa?? Sprawdź czy nie masz zbyt dużo kurzu na wiatraku.