Router / brak okienka z loginem i hasłem


(Maksymilian) #1

Posiadam Router Siemens SX541 i soft SMC VoWBRA7908A ( najnowszy z maja ) . Po wpisaniu 192.168.2.1 Nie wyskakuje mi okienko jak np w liveboxie gdzie należy wpisać nazwę i hasło np admin tylko jest okienko gdzie należy wpisać samo hasło

ml276575e223865f1162d724e62937a997fb5156144784.jpg

Jak chcę skorzystać z programu do rozłączania routera by móc ściągać z rapida i nie musiał ręcznie rozłączać się po każdym ściąganiu pliku to należy podać w programie login i hasło . Jak to obejść ? Może skorzystać z jakiegoś innego programu w którym wystarczy wpisać tylko hasło i by rozłączał ?


(Rmika) #2

192.168.2.1 ?! a może spróbojesz 192.168.1.1....

teoria jest taka.... żeby połączyć się z routerem to musisz podać jego adres sieciowy, który możesz zmienić (np.192.168.1.200) jęzeli nie wiesz jaki twój router na adres to:

start -> uruchom -> cmd -> ipconfig

I tam gdzie będzie brama domyślna to będzie adres twojego router....

ps. daj znać jak ci poszło ?!


(Maksymilian) #3

Adres routera właśnie to 192.168.2.1 i po wpisaniu w przeglądarce wyskakuje okienko z monitem o wpisanie hasła ( na obrazku w pierwszym poście ) Po podaniu hasła bez problemu można dostać się do panelu konfiguracyjnego . Jednak jak już pisałem w programie który odpowiedzialny jest za reconect routera są pola z loginem i hasłem a u mnie nie ma przecież loginu , jak się nic nie wpisze w pole loginu i poda wyłącznie hasło nie ma efektu . Czy idzie jakoś rozwiązać ten problem ?


(Rmika) #4

a używałeś loginu: admin


(Maksymilian) #5

Niestety


(Rmika) #6

administrator, root ale jak to nie pomoga to twardy reset i instrukcja...


(Maksymilian) #7

Ale ja do ustawień mogę wejść bez problemu . W tym routerze jest inny soft , nie chcę za bardzo poprzedniego . Ale dlaczego nie pojawia się to okienko z monitem o nazwę użytkownika i o hasło ?


(Rmika) #8

pewnie dlatego, że on ma wbudowane konto użytkownika (mam tu na myśli administrator) i nie można mu tworzyć nowych....

gdzieś w necie znalazłem ze user to root

http://bs.netgaroo.com/sx541/

(Maksymilian) #9

Czyli login to ,, root '' a hasło to te które wpisuję ? Ale ja mam ten nowy soft . Wydaje mi się że jest z innego modelu ( http://www.google.pl/url?sa=t&ct=res&cd ... NuiysJOkiQ) i dlatego coś ten prox do rozłączania nie działa . Bo możliwe że to jakbym miał model routera SMC7908VoWBRA tylko w ,, pudełku '' Siemens SX541 ?

Dziękuje za Twój poświęcony czas Rmika


(Rmika) #10

więc jak ci tak bardzo zależy na poprawne działanie tego programu to zrób downgrade ;/


(Maksymilian) #11

Tak bardzo to może nie zależy :stuck_out_tongue: Jeszcze raz dz